Fac până la 10 ani de puşcărie după ce au înşelat trei craioveni prin metoda „Accidentul”

0
272

Doi bărbaţi şi o femeie care, în primăvara anului trecut, au înşelat trei bătrâni din Craiova prin metoda „Accidentul” au fost condamnaţi definitiv la pedepse cuprinse între 2 ani şi 6 luni şi 10 ani de închisoare. Este vorba despre o tânără de 20 de ani, din Piteşti, un doljean internat în Spitalul Penitenciar Colibaşi şi un deţinut din acelaşi penitenciar. Potrivit anchetatorilor, tânăra suna victimele, cerându-le să depună diverse sume în conturi pentru că rudele lor suferiseră accidente grave şi aveau nevoie de bani, craiovenii fiind păgubiţi cu peste 50.000 lei. Hotărârea a rămas definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova.

politia (1)Reamintim că poliţiştii craioveni din cadrul Secţiei 3 Poliţie au descins, pe 7 aprilie 2016, în baza autorizaţiilor de percheziţii emise de magistraţii Judecătoriei Craiova, şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Penitenciarul Colibaşi, în trei locaţii din judeţul Argeş, mai exact la Penitenciarul Colibaşi, la Spitalul Penitenciar Colibaşi, şi într-o locuinţă din municipiul Piteşti, fiind identificaţi Cosmin Ilie Dumitru (31 de ani), din Bucureşti, deţinut în Penitenciarul Colibaşi, Gabriel Ţaroveanu (32 de ani), din comuna Melineşti, judeţul Dolj, deţinut în Spitalul Penitenciar Colibaşi, şi Ramona Badea (20 de ani), din municipiul Piteşti. Din investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor craioveni, în sarcina celor trei suspecţi s-a reţinut săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, prin metoda „Accidentul” fapte comise în dauna părţilor vătămate Nicolae Săvulescu (86 de ani), Traian Marin (80 de ani) şi Eufrosina Vaţa (77 de ani), toţi din Craiova, în perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, cu sume de 12.000, 27.000, respectiv 40.000 lei. „În baza probatoriului administrat în cauză tânăra de 20 de ani a fost reţinută, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. Poliţiştii craioveni continuă investigaţiile în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în urma percheziţiilor fiind ridicate mai multe înscrisuri, cartele telefonice, dar şi telefoane mobile folosite la comiterea faptelor”, a precizat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Pedeapsă majorată la apel pentru unul dintre inculpaţi

politia (2)Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările în cauză şi i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Gabriel Ţaroveanu, Cosmin Ilie Dumitru şi Ramona Badea pentru comiterea a câte trei infracţiuni de înşelăciune, respectiv complicitate la înşelăciune, dosarul înregistrându-se pe 29 iunie 2016 la Judecătoria Craiova. Pe 21 februarie 2016 magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa pe fond. Gabriel Ţaroveanu a primit o pedeapsă de 6 ani închisoare, la care se adaugă 1648 zile (4 ani şi 6 luni) închisoare dintr-o sentinţă mai veche, Cosmin Ilie Dumitru a primit de 10 ani închisoare în prezentul dosar, la care se adaugă restul rămas neexecutat dintr-o pedeapsă de 4 ani şi 2 luni, dispusă prin sentinţa penală nr. 1213/2015 a Judecătoriei Târgu-Jiu, inculpatul urmând a executa pedeapsa finală de 10 ani şi 1204 zile (3 ani şi 2 luni) închisoare în stare de detenţie, iar Ramona Badea a primit 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, toţi trei fiind menţinuţi după gratii.

Atât inculpaţii, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au declarat apel, soluţionat ieri, de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins apelurile inculpaţilor şi l-a admis pe cel al procurorilor, majorând pedeapsa lui Gabriel Țaroveanu la 8 ani închisoare la care se adaugă restul de pedeapsă de 1648 zile. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, iar din noile  pedepse se va scădea perioada petrecută în arest preventiv în prezentul dosar, mai exact de la 31 decembrie 2016 la zi.