Un curs de succes pentru cei care l-au urmat

0
75

Un proiect de dezvoltare, cu fonduri europene, a fost pus în aplicare de Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj şi Teleorman, în parteneriat cu Asociaţia de Prietenie Româno-Franceză ROMFRA şi SIVECO România. Beneficiile au fost foarte mari, în acest an peste 1.000 de elevi înscrişi la Bacalaureat putând să-şi echivaleze cursurile urmate, astfel că nu au mai susţinut proba de Competenţe digitale a „maturităţii”.

isjObiectivul general al proiectului constă în susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar, prin extinderea oportunităţilor de învăţare pentru elevi, vizând dezvoltarea competenţelor şi îmbunătăţirea performanţelor şcolare, în vederea evitării analfabetismului funcţional, prin utilizarea de instrumente informatice inovatoare în procesul de predare-învăţare-evaluare pentru grupul-ţintă.

„Programul s-a desfăşurat între 2014-2015, în care au fost cuprinşi 4.100 de elevi, din învăţământul liceal, iar rezultatele se văd acum. În acest an, aproximativ 1.000 de tineri din Dolj şi-au putut echivala cursurile, astfel că nu au mai fost nevoiţi să susţină proba de Competenţă digitală din cadrul Bacalaureatului 2016. În total, dacă ţinem cont şi de promoţiile anterioare, au fost peste 2.000 de tineri în această situaţie. Este un beneficiu imens şi, dacă ne gândim şi la partea materială, prin acest proiect au fost scutite de la buget plăţile pentru profesorii care au participat în program. Cred că sunt câştiguri pe toate planurile, în principal în cel al pregătirii”, a declarat prof. Ani Drăghici, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.