Ne vedem la CLM Craiova! Să vedem cu cine…

0
77

Constituirea noului CLM Craiova a devenit o telenovelă pe care şi regretatul Caragiale ar fi invidios că nu şi-a imaginat-o pentru a o topi în satirele sale. Pe ultima sută de metri, intrigile s-au ţesut pe la sediile de partide şi au făcut să se dizolve filiale, să se scurteze liste şi să se zboare capete. Aşa se face că, indiferent de votul din alegeri, ne-am ales cu un suspans de zile mari, care face ca nici astăzi, chiar în ziua oficială a constituirii, să nu ştim cine ne va zâmbi galeş din fotoliile de consilieri. badea

Astăzi, la ora 12.00, în Sala Mare a Primăriei Craiova, este convocată de prefectul de Dolj, Sorin Răducan, şedinţa de constituire a noului CLM Craiova. În urma votului din alegeri, PSD în alianţă cu UNPR au obţinut 19 mandate de consilieri, PNL – şase mandate, iar ALDE – două mandate. Până aici, toate clare ca lumina zilei. Dar lucrurile nu au rămas nici pe departe aşa, fiecare partid a venit cu modificări substanţiale chiar pe ultima sută de metri.

Pavel Badea nu depune jurământul

Prima decapitare s-a întâmplat în ograda PNL Craiova. Imediat după aflarea rezultatului din alegeri, candidatului Pavel Badea i s-a reproşat că a scos un scor mic, sub cel al partidului. Discuţiile au degenerat într-o ceartă în urma căreia Pavel Badea a fost exclus din partid. Fără sprijinul PNL, şi-a pierdut mandatul, fiind înlocuit de următorul de pe lista electorală.

„Teoretic, nu voi putea să fiu mâine prezentat pentru validarea mandatului, deşi eu am fost cel mai votat dintre liberali. Am fost exclus din partid, după cum ştiţi, şi deocamdată nu pot să îmi exercit mandatul. Aştept să mi se comunice motivele pentru care am fost exclus, pentru a le putea contesta. Până acum nu mi s-a comunicat nimic în acest sens”, a spus, ieri, Pavel Badea.

Principalul contracandidat al Olguţei Vasilescu a fost, aşadar, eliminat.dasoveanu

PSD-ul şi-a găsit alt viceprimar

Și PSD-ul a pregătit o surpriză pentru noul CLM Craiova. Marţi seara, a avut loc o şedinţă a BPM (n.r. – Biroul Permanent Municipal) al PSD Craiova, în care s-a decis, cu unanimitate de voturi, schimbarea viceprimarului Dan Daşoveanu şi înlocuirea acestuia cu Adrian Cosman, director adjunct la Salubritate şi activist de partid, cu bune rezultate la aceste alegeri pe zona Craioviţa Nouă.

A fost o mică încurcătură, fiindcă noua propunere se afla cu o poziţie mai jos de linie, dar s-a depăşit şi acest inconvenient. Conform calculelor partidului, Dan Daşoveanu – care a fost propus la poziţia 3 pe lista electorală – s-a retras singur din CLM Craiova. Renunţând la mandat, i s-a făcut loc următorului consilier care ar trebui să fie uns, azi, ca viceprimar. Asta dacă, între timp, social-democraţii nu se gândesc mai bine şi îşi schimbă iar propunerea.

Profesorul Mircea Năstase, scos din cărţi?

De departe cea mai mare surpriză a fost oferită de ALDE. Și aici, prima poziţie pe lista electorală, profesorul Mircea Năstase, este foarte posibil să nu-l mai regăsim în CLM Craiova. Pe surse, se spunea ieri că partidul ar fi trimis la validarea o altă listă pe care se aflau poziţia nr. 2 de pe lista electorală (cea votată de craioveni pentru CLM Craiova) – Dumitru Mănescu şi poziţia nr. 6 – Firmilian Calotă.nastase

Potrivit aceloraşi surse , celorlalţi, începând cu Mircea Năstase (poziţiile nr. 1, 3,4 şi 5) le-ar fi fost retras sprijinul politic şi sunt în afara CLM Craiova. Nu se cunoaşte motivul acestei decizii deoarece ALDe nu a dat nici un răspuns oficial în acest sens.

„Eu nu ştiu nimic despre acest lucru şi nu cred că este adevărat. Am fost informat că trebuie să mă prezint mâine (n.r. – astăzi) la şedinţa de constituire şi aşa voi face. Am renunţat la mandatul de viceprimar, care revenea ALDE conform protocolului cu PSD, dar nu voi renunţa la mandatul de consilier pentru care am fost votat de craioveni”, a spus, ieri, Mircea Năstase.

Cum suspansul este maxim, rămâne de văzut, aşadar, cu cine ne vom întâlni totuşi astăzi la şedinţa de constituire a CLM Craiova.