Acuzat de tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat fratele

1
123

Un tânăr de 18 ani, din comuna doljeană Afumaţi,  a fost arestat preventiv printr-o hotărâre rămasă definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Anchetatorii au stabilit că tânărul a consumat băuturi alcoolice în exces, apoi şi-a înjunghiat fratele, în vârstă de 24 de ani. Victima este la spital, iar medicii legişti au stabilit că cele două leziuni suferite au fost de natură a-i pune viaţa în pericol.

Eugen Ionuţ Chiriac, în vârstă de 18 ani, din comuna Afumaţi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile săptămâna trecută, joi, 18 iunie a.c., în baza mandatului emis de judecătorii Tribunalului Dolj la cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, tânărul fiind acuzat de tentativă la infracţiunea de omor calificat. Procurorii criminalişti şi poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au stabilit în urma cercetărilor că, în noaptea de marţi spre miercuri, pe fondul consumului de alcool, între el şi fratele său, Mihai, în vârstă de 24 de ani, a izbucnit un conflict spontan, în timpul căruia Eugen a pus mâna pe un cuţit cu care i-a aplicat două lovituri lui Mihai, lăsându-l într-o baltă de sânge.

La faţa locului a sosit însă o ambulanţă, victima fiind preluată şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a primit îngrijiri medicale şi s-a stabilit că avea două plăgi înjunghiate, una în abdomen şi cea de-a doua în omoplat. Autorul a fost ridicat şi adus la Craiova, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pentru 24 de ore. Medicii legişti au stabilit că leziunile suferite de victimă necesită 40-45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi că i-au pus viaţa în primejdie, astfel că în cursul zilei de joi anchetatorii au cerut şi au obţinut în instanţă arestarea lui Eugen Ionuţ Chiriac pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. Acesta a contestat hotărârea Tribunalului.

Ieri, însă, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia ca nefondată, astfel că va sta în arestul IPJ Dolj cel puţin 30 de zile: „Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă contestatorul la 250 lei cheltuieli judiciare către stat din care 130 lei onorariu avocat oficiu. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu la 22.06.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Comments are closed.