S-a dat startul construirii Drumului Expres Craiova – Piteşti

0
333
Ieri, în Dolj s-au inaugurat două lucrări de importanţă majoră pentru zonă şi nu numai. Este vorba despre inaugurarea unui tronson de alimentare cu gaze a unor comune din Dolj, proiect care se află în derulare de mai mult timp, şi, în principal, deschiderea oficială a execuţiei Drumului Expres Craiova – Piteşti. La ceremonii a fost prezent şi Liviu Dragnea, însoţit de senatori PSD de Dolj, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi de ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, pentru ceea ce ţine de Craiova – Piteşti.
 Proiectul de alimentare cu gaze a judeţului Dolj a început în februarie 2019, vorbim de tronsonul I, care leagă Segarcea de comunele Cârcea, Teasc, Ghindeni, Malu Mare, Calopăr, pe o lungime de aproximativ 39 km, având termen de finalizare în primul trimestru din 2020. „Este un proiect amplu , care, în următoarele etape, va cuprinde tot judeţul. Astăzi (ieri – n.r.), inaugurăm începerea montării ţevilor de alimentare, pe 500 m, între Cârcea şi Malu Mare, din lungimea totală de 16 km, cca. 6 km fiind finalizaţi. Va fi o problemă cu forţa de muncă, din iulie constructorul urmând să angajeze lucrători din străinătate”, a precizat Ion Tătaru, director Departament Dezvoltare al TRANSGAZ. La faţa locului a fost prezent şi  Liviu Dragnea, însoţit de parlamentari de Dolj. Acesta a menţionat: „Am venit cu bucurie în Dolj, pentru a vedea cum merg lucrările. Este un plan curajos, iar punerea sa în aplicare va fi un câştig şi pentru oameni şi pentru investitori. Toţi primarii trebuie să acceseze fonduri. În ceea ce priveşte forţa de muncă, am discutat cu colegii mei şi ne dorim să facem un proiect de lege, prin care toţi românii, care nu au cetăţenie, în principal din Republica Moldova, să poată lucra mai uşor la noi în ţară. Ar fi avantaje şi pentru angajatori. Oricum, economia a crescut, iar programele de investiţii vor continua ”.
Un drum de importanţă naţională
Drumul Expres Craiova – Piteşti are, de ieri, un început. S-a turnat prima mistrie de mortar, de către deputatul de Dolj,  Lia Olguţa Vasilescu. La inaugurare a fost prezent şi ministrul transporturilor,  Răzvan Cuc, care a precizat: „Este de o importanţă foarte mare acest drum, pe care îl inaugurăm astăzi (ieri – n.r.), la graniţa dintre judeţele Dolj şi Olt. Dacă nu erau atâtea contestaţii, demult îl începeam. Aşa, nu putem decât să inaugurăm lucrările la două tronsoane. Pe 17 km, începând de aici, vom lega trei comune – Gherceşti, Pieleşti, Robăneşti, cu Centura de Nord a Craiovei, urmând să intrăm şi pe Centura de Sud. În ceea ce priveşte Centura ocolitoare a Balşului, am primit asigurări de la constructor că, până la sfârşitul acestui an, aceasta va fi finalizată. Voi veni des să văd cum se execută lucrările”. Senatorul de Dolj,  Claudiu Manda,  a dat asigurări că atât el , cât şi colegii săi vor susţine proiectul, astfel încât lucrările să fie terminate cât mai repede. Prezent la inaugurare, Liviu Dragnea a vorbit despre acest proiect: „Acest drum este de importanţă naţională, iar pentru începerea lucrărilor îi felicit atât pe Răzvan Cuc, cât şi pe directorul Companiei Naţionale de Administrare Drumuri Europene şi Naţionale,  Narcis Neaga. Am înţeles de la domnul ministru că a primit asigurări că , până la sfârşitul acestui an, va fi finalizată şi problema la Balş. Sunt convins că aşa va fi, deoarece îl cunosc pe constructor. Vrea să mai spun că s-a finalizat Hotărârea de Guvern prin care va da drumul la construirea Autostrăzii Sudului, una care va lega Marea Neagră, de Sebia, şi de acolo cu vestul Europei, urmând să fie făcute legături cu podul de la Calafat şi cu autostrada Turnu Severin – Lugoj. În ceea ce priveşte taxele de autostradă, vor urma negocieri. Eu aş fi de acord cu enele modice, fiindcă prefer să ajung mai repe la destinaţie, aşcum cred că-şi doresc şi transportatorii ”.