„Bang”, cel mai recent spectacol al Teatrului Național din Craiova

0
134

La Teatrul Național „Marin Sorescu” va avea loc joi, 6 iunie 2019, ora 18.00, premiera spectacolului „Bang”, după un text de Marius von Mayenburg (traducerea: Elise Wilk), în regia lui Theodor-Cristian Popescu și scenografia de Mihai Păcurar. În distribuție: George Albert Costea, Iulia Colan, Vlad Udrescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Liviu Topuzu, Romanița Ionescu și Alex Calangiu.

„Bang” este o piesă despre sentimente politice, despre dorința irațională de explozii și senzații în sfera politică, o satiră mușcătoare despre dorința de a fi macho, pentru liderii care oferă soluții simple problemelor complexe”, spune autorul.

Prețul biletelor este 45 lei (15 lei pentru elevi/ studenți/ seniori) la Agenția teatrală (strada „A.I. Cuza” nr. 11, tel: 0251.413.677) și 44 lei pe platforma online. Spectacolul nu este nerecomandat publicului sub 16 ani.

«Ralf Bang este cu adevărat un om de putere. Chiar din pântece își strangulează sora geamănă. Când era copil se simțea superior față de lumea adulților. Apoi a cunoscut o ascensiune rapidă, plasându-se permanent împotriva anumitor aspecte ale vieții: împotriva părinților, împotriva școlii și a tuturor instituțiilor de învățământ, împotriva a tot ceea ce este în fața lui și nu-l iubește necondiționat, împotriva a tot ceea ce nu este pentru el și refuză să-l înzestreze cu putere nemărginită».