S-a lansat concursul „Profesorii care ne dau încredere”

0
343

BCR a lansat recent concursul „Profesorii care ne dau încredere”. Prin intermediul concursului, BCR va oferi 42 de premii, a câte 1.000 de lei, profesorilor declaraţi drept cei mai buni de către elevii lor. Profesorul cel mai votat de elevi va primi şi marele premiu de 10.000 de lei.

profesoriBanca Comercială Română (BCR) caută profesorii care le oferă românilor încredere în forţele proprii. Provocarea este oferită de BCR pe pagina oficială de Facebook a băncii, prin concursul “Profesorii care ne dau încredere”, care se desfăşoară până pe 5 iunie. Prin această întrecere, elevii şi studenţii din întreaga ţară îşi vor putea nominaliza şi vota profesorul favorit sau dascălul în care au cea mai mare încredere.  La final, BCR îi va premia cu 42 de premii a câte 1.000 de lei pe profesorii nominalizaţi care întrunesc cele mai multe voturi, exprimate în like-uri, câte un premiu pe fiecare judeţ al ţării, urmând ca profesorul care s-a bucurat de cea mai mare susţinere pe Facebook să fie recompensat cu 10.000 de lei. “Să fii profesor astăzi, în România, nu este deloc uşor. Menirea unui dascăl este să transmită elevilor săi cunoştinţe, pasiune pentru carte şi mai ales încredere pentru prezent şi viitor. Ştim că cei mai mulţi profesori şi-au asumat, cu multă dedicaţie, această nobilă misiune, în ciuda condiţiilor dificile în care, adesea, se desfăşoară profesia lor. Şi trebuie să admitem că dascălii sunt oamenii care, alături de părinţi, au un rol determinant în devenirea noastră, personală şi profesională. Competiţia lansată astăzi este o mică recunoaştere pe care o oferim profesorilor din România, prin intermediul propriilor elevi. Educaţia este una dintre priorităţile strategice ale BCR, alături de susţinerea investiţiilor în infrastructură, tehnologie şi creşterea calităţii vieţii”, a declarat Ionuţ Stanimir, Director de Comunicare al BCR.

Anunţarea câştigătorilor – pe 6 iunie 2017

Concursul “Profesorii care ne dau încredere” se desfăşoară pe pagina oficială a băncii – Facebook.com/BCRRomania, (link: www.bcr.ro/profesorideinredere sau https://www.facebook.com/BCRRomania/app/303583073388441/) prin intermediul unei aplicaţii disponibile, unde se vor putea face înscrierile şi votarea ulterioară a profesorilor. Întrecerea se desfăşoară în două etape. Etapa I – 17 – 24 mai – deschiderea generală a înregistrărilor pe formularul de contact disponibil pe pagina de concurs a concursului. Înscrierea profesorilor se face exclusiv de către elevii şi studenţii fiecărui profesor, atât din actualul ciclul didactic, cât şi din ciclurile didactice încheiate, respectiv foşti elevi şi studenţi.

Selecţia va fi făcută de o comisie formată din reprezentanţii băncii, în baza unei jurizări ce va ţine cont de motivaţia oferită de autorii înscrierilor, calitatea actului didactic descrisă de aceştia  şi, nu în ultimul rând, de probitatea morală şi profesională a fiecărui profesor, aşa cum reiese din înscrieri. Pe 29 mai va fi anunţată lista scurtă de profesori, câte 3 profesori din fiecare cele 42 de judeţe ale României. În cazul în care anumite judeţe nu vor avea suficiente nominalizări, vor fi înscrişi şi profesori din alte judeţe, din rândul celor care nu au trecut selecţia iniţială, în baza aceloraşi criterii de jurizare. Etapa II – votarea profesorilor, printr-un simplu like, în perioada 29 mai – 5 iunie. Primii 42 de profesori, care primesc cele mai multe like-uri din partea elevilor, vor fi declaraţi câştigătorii premiilor de câte 1.000 de lei . Profesorul care primeşte cele mai multe like-uri din toată ţara va fi recompensat şi cu marele premiu, de 10.000 de lei. Anunţarea câştigătorilor se va face pe 6 iunie 2017.