Mihail Genoiu a demisionat din toate funcţiile deţinute

0
381

La o zi după ce şi-a înregistrat, în mod oficial, candidatura la funcţia de primar al Craiovei, Mihail Genoiu şi-a depus, ieri, şi demisia din toate funcţiile pe care le deţine – cea de viceprimar şi primar interimar al Craiovei. De asemenea, Mihail Genoiu a renunţat şi la mandatul de consilier municipal.  

genoiuMihail Genoiu a precizat că gestul de a-şi depune demisia din toate funcţiile deţinute a fost discutată la partid, făcând parte dintr-o strategie de campanie pe care o practică PSD Dolj. „Sunt candidatul Partidului Social Democrat la alegerile locale parţiale din data de 11 iunie, pentru desemnarea primarului, iar decizia de a demisiona face parte din strategia pe care am stabilit-o, la nivelul organizaţiei judeţene Dolj a PSD, strategie prin care am urmărit să desfăşurăm o campanie electorală corectă şi onestă în relaţia cu cetăţenii Craiovei. Am avut în permanenţă convingerea că, în calitate de viceprimar şi de primar interimar, trebuie să-mi dedic integral timpul şi eforturile activităţii administrative. Tocmai de aceea, în acest moment, în care ne mai despart câteva zile de începutul campaniei, am înţeles să demisionez din toate funcţiile şi calităţile deţinute în cadrul autorităţii publice locale”, a declarat Mihail Genoiu.

Genoiu le cere demisia din funcţii şi contracandidaţilor săi

Acesta a precizat că a luat această decizie de a demisiona pentru a se putea implica în acţiunile electorale din cele două săptămâni de campanie, care vor lua startul pe data de 27 mai. „În egală măsură, nu am dorit să las loc nici unei interpretări conform căreia aş beneficia, în campania pentru alegerile din 11 iunie, de un avantaj electoral conferit de funcţiile pe care le deţineam, în raport cu ceilalţi competitori”, a precizat Genoiu, care a solicitat public contracandidaţilor săi să demisioneze şi ei din funcţiile pe care le deţin la această oră. Candidatul PSD i-a vizat, nominalizându-i, pe Adrian Claudiu Prisnel (candidat USR) şi Mario Ovidiu Oprea (candidat PNL) – care sunt parlamentari, şi Anişoara Stănculescu (candidat ALDE) – director la cancelaria prefectului de Dolj.

Vrea să continue „parcursul pozitiv al oraşului”

Din postura de candidat, Mihail Genoiu şi-a exprimat convingerea că electoratul craiovean va şti să aprecieze proiectele la a căror realizare a contribuit, în calitate de viceprimar şi de primar interimar, „precum şi demersurile pe care le propun pentru a continua parcursul pozitiv al oraşului nostru, iar la scrutinul din 11 iunie, îmi va acorda încrederea pentru a duce mai departe, în calitate de primar ales, iniţiativele pentru dezvoltarea Craiovei”.

Mihail Genoiu şi-a depus, duminica trecută, candidatura la funcţia de primar din partea PSD, depunând 36.000 de semnături de susţinere. Acesta deţine şi girul fostului primar, Lia Olguţa Vasilescu, actualmente ministru al Muncii, cu care a făcut echipă în primul său mandat.