Începe Festivalul Internaţional Shakespeare!

0
423

De astăzi, timp de două săptămâni, Craiova găzduieşte Festivalul Internaţional Shakespeare, eveniment cu o binemeritată notorietate naţională şi internaţională. Considerat a fi unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei și printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, acesta aduce peste 25 de spectacole din 13 țări: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Rusia, Canada, Brazilia şi SUA.

Ediția din acest an, cea de-a XI-a, care se desfășoară sub genericul „Planeta Shakespeare”, se deschide astăzi, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare, cu spectacolul „Poveștile africane ale lui Shakespeare, prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai apreciați regizori europeni, și se va încheia pe 6 mai cu spectacolul „Ace și Opium, în direcția de scenă a reputatului regizor Robert Lepage, despre care legendarul Peter Brook afirma că este „geniul regiei mondiale contemporane”.

Director fondator al festivalului, în anul 1994, Emil Boroghină apreciază că, deşi Teatrul Naţional din Craiova „nu a revenit încă la acea poziție pe care o avea în ultimul deceniu al secolului trecut, când era catalogat unul dintre cele mai importante teatre europene”, prin organizarea acestui eveniment „reașează Craiova pe harta culturală a lumii”. Şi cu siguranţă va continua să o facă, atât timp cât va păstra stacheta atât de sus: ediţia din 2020, cu tema „William Shakespeare –  universalul”, va aduce la Craiova probabil cel mai important teatru al lumii, Royal Shakespeare Company, şi un regizor spectaculos – Ivo van Hove, cu „Kings of War” („Regii războiului”), producţie companiei sale, „Toneelgroep Amsterdam”.

Festivalului Internațional Shakespeare este organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” și Fundația Shakespeare, susținut de Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, cofinanțat de Consiliul Județean Dolj, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Institutul Cultural Român. Costurile organizării acestei ediţii se ridică la aproximativ 900.000 euro.

Invitaţi de pe mai toate continentele lumii

Programul din acest an al festivalului include spectacole ale unor companii teatrale din America de Sud, America de Nord, Asia, Africa de Sud, Australia şi, bineînţeles, Europa. Printre acestea: „Măsură pentru măsură”, o coproducție a Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia) și Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie), „Furtuna”, de la Teatrul Național din Nisa (Franța), în regia Irinei Brook, spectacolul „Romeo și Julieta”, în regia lui Oh Tae Suk, o producție a Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud). Din Japonia, Compania Jijosha Yamanote din Tokio prezintă „Furtuna”, în regia lui Masahiro Yasuda, din Brazilia Teatrul „Clownii lui Shakespeare”, din Natal Rio Grande do Norte, prezintă „Excelența sa, Richard III”, în regia lui Gabriel Villela, iar din SUA, Q Brothers şi Teatrul Shakespeare din Chicago vor prezenta spectacolul „Othello Remix”.

Vlad Drăgulescu, Emil Boroghină, Alexandru Boureanu

România este reprezentată de Teatrul Nottara din Bucureşti, Teatrul de Stat „Regina Maria” din Oradea, Teatrul „Toni Bulandra” din Târgoviște, Teatrul de Animație „Țăndărică” din București, Teatrul de Comedie București, UNTEATRU, Centrul Cultural „Reduta” din Braşov, Compania Teatrală Okaua de la Liceul „A.I. Cuza” din București, Compania Teatrulescu din Craiova şi Teatrul Național „Marin Sorescu”, acesta din urmă cu spectacolul „Nopți Ateniene”, în regia lui Charles Chemin, ce reuneşte piesele shakespeariene „Timon din Atena” și „Visul unei nopți de vară”.

Festivalul se va încheia cu spectacolul „Ace și Opium”, în direcția de scenă a reputatului regizor Robert Lepage, prezentat, la 20 de ani de la prima punere în scenă, în afara programului shakespearian, de celebra companie canadiană Ex Machina, din Quebec. Versatil în toate formele de teatru, Robert Lepage este nu numai un maestru al regiei, ci și un talentat dramaturg, actor și regizor de film. Abordarea sa teatrală, extrem de creativă și originală, i-a adus recunoașterea internațională, care a zdruncinat din temelii dogma orientării clasice, în special prin utilizarea tehnologiilor moderne.

Evenimente în săli de spectacol, dar şi în aer liber

Cu totul, mai mult de 40 de evenimente au loc în cadrul festivalului, cele mai multe, peste 25, fiind spectacole de teatru. Li se adaugă recitalul „La porţile ceriului” susţinut de Grigore Leşe, concertul de jazz „Shakespeare – Sonete”, care va fi prezentat, în Portul Cultural Cetate, de Caroll

Brett Brown este un one-man show care explorează multiplele faţete ale personajului shakespearian. Henric al V-lea, într-un spectacol despre conducători şi alegeri.

Vanwelden din Bruxelles (Belgia), expoziţii de costume, de cărţi, de postere, fotografie şi artă plastică, lansări de cărţi şi DVD-uri, ateliere teatrale studenţeşti, conferinţe şi sesiuni de shakespeareologie. De asemenea, va avea loc festivitatea de decernare a Premiului Internaţional Shakespeare, acordat de un juriu prezidat de reputatul teatrolog George Banu, care îi va reveni regizorului Kreszisztof Warlikowski. Evenimentele se vor desfăşura atât în cele două săli ale Teatrului Naţional din Craiova, cât şi la Teatrul „Colibri”, Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, Filarmonica „Oltenia”, Casa de Cultură a Studenţilor, Aula „Buia” şi în aer liber, în special în centrul oraşului (Pieţele „Mihai Viteazul”, „Fraţii Buzeşti”, „William Shakespeare”).

Astă-seară, din Polonia, „Poveștile africane ale lui Shakespeare”

Festivalul se deschide astă-seară, ora 19.00, cu „Poveștile africane ale lui Shakespeare” (Teatrul Nou din Varşovia, Polonia) – unul dintre cele mai importante spectacole regizate de Krzysztof Warlikowski, regizor de teatru aclamat la nivel mondial. Warlikowski, care a regizat mai multe piese de teatru ale lui Shakespeare, este cunoscut pentru interpretarea  modernă a textelor tradiționale. «În „Poveştile africane ale lui Shakespeare” el și-a folosit tehnica specială de adaptare – prin juxtapunerea și amestecarea fragmentelor diferitelor piese apare un scenariu unic. „Regele Lear”, „Neguțătorul din Veneția” și „Othello” prezintă trei eroi shakespearieni care întruchipează în același timp cifrele excluziunii de astăzi, fiind victime ale vârstei, antisemitismului și rasismului. Warlikowski le permite să vorbească personajelor de obicei tăcute, făcându-le să ţină monologuri scrise special pentru piesa de teatru de către poetul libanez Wajdi Mouawad», precizează organizatorii. Spectacolul, considerat o „călătorie eroică în metafizic”, are o durată de 310 minute.

Festivalul se deschide astă-seară, cu „Poveștile africane ale lui Shakespeare”, un spectacol provocator și alarmant care explorează poveștile celor ocoliți de societate.

Vlad Drăgulescu şi Ilarian Ştefănescu, noii directori ai festivalului

„Este o ediție de lux, am putea să-i spunem, având în vedere calitatea reprezentațiilor care vin și a personalităților invitate”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Boureanu, managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Pe de altă parte, Vlad Drăgulescu, director artistic al instituţiei – iar din acest an, director al festivalului, alături de directorul tehnic Ilarian Ştefănescu – a subliniat că spectacolele aduse la Craiova „sunt cerute la cele mai mari festivaluri de teatru din lume”, iar acest lucru i se datorează lui Emil Boroghină. „Prin farmecul său unic, reușește tot timpul să îi convingă pe unii dintre cei mai mari oameni de teatru din lume să vină la Craiova. Mulți dintre ei, până să îl întâlnească, nici nu știau unde este Craiova sau știau tot datorită dânsului – turneelor pe care acest teatru le-a făcut sub directoratul său sau acestui festival, pe care l-a inițiat în urmă cu peste 20 de ani”, a mai spus Drăgulescu.

Regizorul Ivo van Hove şi Royal Shakespeare Company, pe lista lui Boroghină

„N-aș fi dorit să mă retrag cu totul înainte de a aduce la Craiova lista cu toți marii regizori pe care i-am dorit noi de la început”, a declarat Emil Boroghină, selecţioner al spectacolelor acestei ediţii. Lista se completează anul acesta cu doi dintre cei mai importanți directori de scenă ai lumii: Krzysztof Warlikowski şi Robert Lepage, acesta din urmă „curtat” de organizatorii craioveni încă din anul 2007. «Am fi încheiat această listă dacă în urmă cu câțiva ani un mare regizor european, Ivo van Hove, nu ar fi țâșnit dintre marii creatori ai lumii și nu ar fi realizat un spectacol absolut senzațional, pe care l-am vizionat vara trecută la Amsterdam, „Regii războiului”, cu care vom deschide ediția din anul 2020 a Festivalului Shakespeare de la Craiova. Tot atunci sperăm să avem aici probabil cel mai important teatru al lumii, Royal Shakespeare Company. Am fost la un pas să aducem acest teatru în 2003, dar o amânare a festivalului, din primăvară în toamnă, a făcut atunci ca cele două spectacole, „Coriolan” și „Nevestele vesele din Windsor”, să nu poată fi prezentate», a mai spus Emil Boroghină.

Singura companie independentă de teatru clasic din Africa de Sud, Abrahamse and Meyer Productions, alături de unul din artiştii de vârf ai țării, regizorul Fred Abrahamse, prezintă spectacolul „Macbeth”, sângeroasa poveste a luptei pentru putere, în ceţosul Regat al Scoţiei.

 

Festivalului Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, avându-l director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptat, în timp și în spațiu, adresându-se unor categorii din ce în ce mai largi de public, acoperind din ce în ce mai multe zone unde prezintă spectacolele invitate și proiectând opera marelui Bard în eternitate. Titlul ediției curente, „Planeta Shakespeare”, se dorește, așadar, să se înscrie într-o ordine firească, spectacolele aduse reprezentând toate continentele pământului.

 

 

Regizorul britanic Declan Donnellan, alături de faimoasa sa trupă Cheek by Jowl și în colaborare cu Teatrul Pușkin din Moscova, prezintă spectacolul „Măsură pentru măsură”.

Emil Boroghină, director fondator al festivalului: «Mulțumesc Teatrului Național din Craiova, care este cu întreaga sa suflare implicat în acest festival. Mi-ar fi fost extrem de greu să merg mai departe fără această asumare a lui de către o instituție atât de prestigioasă. Mulțumesc Primăriei Craiova și Consiliului Local Municipal pentru că, începând cu ediția din 2014, au conștientizat ce înseamnă acest festival pentru imaginea orașului și l-au sprijinit aproape necondiționat. Ceea ce ne dă sentimentul că Festivalul Internaţional Shakespeare va trăi în continuare și nu oricum – ne gândim că el va trebui să capete o și mai mare amploare, pentru că valoare are. Este scris negru pe alb, în reviste importante, că este unul dintre cele mai importante Festivaluri Shakespeare ale lumii. Pe noi ne bucură faptul că are un loc important între manifestările festivaliere europene și mondiale și că, în acest fel, reașează Craiova pe harta culturală a lumii. Pentru că Teatrul Naţional din Craiova nu a revenit încă la acea poziție pe care o avea în ultimul deceniu al secolului trecut, când era catalogat printre cele mai importante teatre europene. Sper ca această poziție să fie recâștigată…».

Legendarul maestru al regiei Robert Lepage, alături de faimoasa companie Ex Machina, din Quebec, aduce la Craiova piesa „Ace și Opium”, o producție cu efecte fascinante.

 

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE

EDIŢIA A XI-A, CRAIOVA, 23 APRILIE – 6 MAI 2018

PROGRAM

 

LUNI 23 APRILIE

 

ora 1830

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE-A XI-A EDIŢII A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE DE LA CRAIOVA

ora 1900

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

POVEŞTILE AFRICANE ALE LUI SHAKESPEARE

spectacol prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia)

regia: Krzysztof Warlikowski

MARŢI 24 APRILIE

 

ora 1100

Aula „Buia”

SHAKESPEARE’S SHAKE

spectacol prezentat de Compania Teatrală OKaua de la Liceul A.I.Cuza Bucureşti

regia: Gabriela Bobeș, Ionuţ Popescu

 

ora 1600

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

POVEŞTILE AFRICANE ALE LUI SHAKESPEARE

spectacol prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia)

regia: Krzysztof Warlikowski

 

ora 1800

Universitatea din Craiova (parcare)

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

spectacol comunitar, prezentat de Festivalul Internaţional Shakespeare, Compania britanică Parrabbola şi Compania Teatrulescu

regia: Philip Parr

 

MIERCURI 25 APRILIE

ora 1600

Aula „Buia”

EXCELENŢA SA, RICHARD AL III-LEA

Prezentare multimedia – Teatrul „Clownii lui Shakespeare” din Natal, Rio Grande do Norte (Brazilia)

regia: Gabriel Villela

 

ora 1800

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

A  DOUĂSPREZECEA  NOAPTE

spectacol prezentat de Flute Theatre Company din Stratford upon Avon (Marea Britanie)

regia: Kelly Hunter

 

ora 2000

Teatrul „Colibri” Craiova

OTHELLO  

spectacol prezentat de Teatrul „Toni Bulandra” din Târgovişte

regia: Suren Shahverdyan

 

JOI 26 APRILIE

 

ora 1800

Aula „Buia”

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

spectacol prezentat de Teatrul de Păpuşi şi Marionete „Ţăndărică” din Bucureşti

regia: Cristian Pepino

ora 1800

Universitatea din Craiova (parcare)

VISUL UNEI  NOPŢI  DE  VARĂ

spectacol comunitar, prezentat de Festivalul Internaţional Shakespeare, Compania britanică Parrabbola şi Compania Teatrulescu

regia: Philip Parr

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

ROMEO ŞI JULIETA

spectacol prezentat de Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud)

regia: Oh Tae Suk

VINERI 27 APRILIE

ora 1600

Aula „Buia”

AL DOILEA CEL MAI BUN PAT

Worcester Repertory Theatre din Worcester (Marea Britanie)

regia: Chris Jaeger

ora 1800

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

MACBETH

spectacol prezentat de A.M. Productions din Cape Town (Africa de Sud)

regia: Fred Abrahamse

 

ora 2130

Piaţa Mihai Viteazul

ÎN INIMA NOPȚII – EPISODUL MACBETH

spectacol prezentat de Teatrul „Regina Maria” Oradea

scenariul: Gavriil Pinte cu inserții de George Banu și Monique Borie

regia: Gavriil Pinte

SÂMBĂTĂ 28 APRILIE

 

ora 1300

Universitatea din Craiova (parcare)

VISUL UNEI  NOPŢI  DE  VARĂ

spectacol comunitar, prezentat de Festivalul Internaţional Shakespeare, Compania britanică Parrabbola şi Compania Teatrulescu

regia: Philip Parr

ora 1800

Piața Frații Buzești

Shakespeare around the corner. A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

spectacol prezentat de studenții anului III- Actorie, Departamentul de Arte, Craiova

Regia: Alina Hiristea

 

ora 1800

Parcul Romanescu – Teatrul de vară

Shakespeare și muzica

concert prezentat de Filarmonica “Oltenia” Craiova

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

MĂSURĂ PENTRU MĂSURĂ

spectacol prezentat de Teatrul Pushkin din Moscova (Rusia) în colaborare cu Compania Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie)

regia: Declan Donnellan

 

DUMINICĂ 29 APRILIE

 

ora 1100

Teatrul „Colibri” Craiova

LA PORȚILE CERIULUI

recital susţinut de Grigore Leşe

prezentat în ciclul „2018 – ANUL EUROPEAN AL PATRIMONIULUI CULTURAL”

 

ora 1800

Universitatea din Craiova (parcare)

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

spectacol comunitar, prezentat de Festivalul Internaţional Shakespeare, Compania britanică Parrabbola şi Compania Teatrulescu

regia: Philip Parr

 

ora 1800

Portul Cultural Cetate

SHAKESPEARE – SONETE

concert de Jazz, susţinut de Caroll Vanwelden din Bruxelles (Belgia)

ora 1900

Piața Mihai Viteazul

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

 

LUNI 30  APRILIE

ora 1700

spațiul pietonal (intersecția Unirii cu Lipscani)

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

FURTUNA

spectacol prezentat de Jijosha Yamanote Company din Tokyo (Japonia)

regia: Masahiro Yasuda

 

MARŢI 1 MAI

ora 1100

Piața Mihai Viteazul

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático(RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

ora 1700

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

HENRIC al-V-lea

recital al actorului Brett Brown din Sydney (Australia)

regia: Philip Parr

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

NOPŢI  ATENIENE

spectacol prezentat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova

regia: Charles Chemin

MIERCURI 2 MAI

ora 1700

Teatrul „Colibri” Craiova

SHYLOCK

spectacol prezentat de Teatrul de Comedie din Bucureşti

regia: Horaţiu Mălăele

ora 1800

Piața W. Shakespeare

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

 

ora 2000

Parcul Romanescu – Teatrul de vară

MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC

spectacol prezentat de Teatrul „Nottara” din Bucureşti

regia: Diana Lupescu

 

JOI 3 MAI

 

ora 1100

Piața Frații Buzești

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático(RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

ora 1700

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

HAMLET

spectacol prezentat de „UNTEATRU” din Bucureşti

regia: Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek

ora 1800

Piața Frații Buzești

SHAKESPEARE’S INCEPTION

spectacol prezentat de studenții din anul I ai Departamentul de arte, Craiova

regia: Edith Mag

ora 2100

Cult Music Club

OTHELLOREMIX

spectacol prezentat de Q Brothers şi Chicago Shakespeare Theater (SUA)

VINERI 4 MAI

ora 1700

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

LEAR. UN NEBUN AMAR ȘI UNUL DULCE

spectacol prezentat de Centrul Cultural „Reduta” din Braşov

regia: Alina Hiristea

ora 2000

Universitate, statuia regelui Mihai

Shakespeare around the corner.

AQUÍ TE PILLO, AQUÍ TE MATO” (RIGHT HERE, RIGHT NOW)

spectacol prezentat de studenții Școlii Superioare de artă dramatică din Spania- Real Escuela Superior de Arte Dramático(RESAD)

regia: Ana Contreras Elvira

 ora 2000

Teatrul „Colibri” Craiova

FURTUNA

spectacol prezentat de Teatrul Naţional din Nice (Franţa)

regia: Irina Brook

ora 2100

Cult Music Club

OTHELLOREMIX

spectacol prezentat de Q Brothers şi Chicago Shakespeare Theater (SUA)

ora 2100

Piața Frații Buzești

Shakespeare around the corner. REPETIȚIE LA ELSINORE

spectacol prezentat de studenții UNATC, București

regia: Bogdana Darie

SÂMBĂTĂ 5 MAI

 ora 1100

Piața Frații Buzești

Shakespeare around the corner. REPETIȚIE LA ELSINORE

spectacol prezentat de studenții UNATC, București

regia: Bogdana Darie

 

ora 1700

Aula „Buia”

ZIUA DE MÂINE NU POATE SĂ AŞTEPTE (după William Shakespeare” de Victor Hugo)

spectacol prezentat de actorul Laurent Schuh – Compania „Les Arts et Mouvants” din Paris (Franţa).

 

ora 1700

Teatrul „Colibri” Craiova

FURTUNA

spectacol prezentat de Teatrul Naţional din Nice (Franţa)

regia: Irina Brook

  

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

ACE ŞI OPIU

spectacol în afara programului shakespearean, prezentat de Compania „Ex Machina” din Quebec (Canada)

regia: Robert Lepage

 

 

DUMINICĂ 6 MAI

ora 1700

Piața W. Shakespeare

Shakespeare around the corner. REPETIȚIE LA ELSINORE

spectacol prezentat de studenții UNATC, București

regia: Bogdana Darie

ora 1700

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „I.D. Sîrbu”

REGELE LIREI – BARD CURRENCY: THE LYRE’S TRUTH”

recital susţinut de actorul Sergiu Cioiu din Montreal (Canada)

 

ora 2000

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova – sala „Amza Pellea”

ACE ŞI OPIU

spectacol în afara programului shakespearean prezentat de Compania „Ex Machina” din Quebec (Canada)

regia: Robert Lepage

ora 2230

ÎNCHEIEREA CELEI DE-A XI-A EDIŢII

A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE DE LA CRAIOVA

Spectacole prezentate în aer liber şi alte spaţii:

23 aprilie – 6 mai, micro spectacole prezentate de Compania ,,OKaua”, a elevilor de la Liceul A.I.Cuza din Bucureşti

regia:  Gabriela Bobeș şi Ionuţ Popescu