Copiii învaţă să colecteze ecologic deşeurile

0
259

Ieri, la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj  a avut loc premierea celor mai buni copii, înscrişi în competiţia , desfăşurată cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor ECODOLJ, „Colectează separat . Păstrează mediul curat!”

 Mulţi copii, însoţiţi de părinţi, au fost, ieri, prezenţi la CJRAE Dolj, şi aşteptau să li se înmâneze premiile. Cu toţii, vorbim de prichindei, şi-au arătat talentul, prin ceea ce au putut prezenta, ba pe o filă de caiet, ba pe una de bloc pentru desen, ba … „Obiectivele concursului au fost multiple: conştientizarea existenţei şi înţelegerii conceptului  de reciclare a deşeurilor; promovarea, în rândul elevilor, a noţiunilor privind gestionarea corectă a deşeurilor; formarea unei atitudini de respect faţă de mediul înconjurător; înlăturarea atitudinilor de distrugere a habitatului natural; dobândirea de aptitudini pentru lucrul în echipă; sensibilizarea locuitorilor din Dolj, prin atitudine transpusă  artistic sub forma unor lucrări cu teme ecologice, axate pe o gestionare corectă a deşeurilor ”, a precizat prof.dr. Marinela Dumitrescu, director al CJRAE Dolj.

„Lucrările copiilor vor constitui obiectul unui calendar”

Cei mici, prezenţi, împreună cu părinţii la festivitatea de premiere, s-au implicat în discuţii, s-au arătat entuziasmaţi şi cu toţii erau fericiţi. Zâmbetele se observau pe feţele lor . Au participat la discuţii, fiecare răspundea după percepţie.  „ Suntem foarte fericiţi cînd vedem astfel de implicare. La acest concurs, au participat  preşcolari şi elevi din clasele I-IV din 23 de unităţi şcolare doljene. Lucrările copiilor vor constitui obiectul unui calendar, care va fi distribuit instituţiilor publice doljene”, a mai spus Marinela Dumitrescu. De asemenea, Adela Plăcintescu, director al ECODOLJ, a menţionat: „Suntem încântaţi când vedem astfel de participare. Copiii trebuie să cunoască de la vârste mici ceea ce înseamnă educaţia ecologică. Ne dorim cu toţii să vedem că aceşti micuţi vor învăţa şi vor aplica, în viaţă, regulile ”.