Cioloş: Redemarăm procesul de elaborare al OUG pentru salarizarea bugetară cu accent pe baza grilei

0
203

Premierul Dacian Cioloş a afirmat ieri că vrea să “reseteze” cadrul de lucru şi să “redemareze” procesul de elaborare a unei ordonanţe de urgenţă care să nu vizeze atât o schimbare a legii salarizării actuale, cât o corectare a ei, cu accent pe baza grilei, dar numai în limitele bugetului.

“Am tras nişte concluzii şi învăţăminte din procesul ultimelor luni în discuţiile pe care le-am avut în interiorul Guvernului şi modul de lucru în ceea ce priveşte Legea salarizării. Am tras nişte concluzii şi legat de modul în care am organizat şi modul în care a funcţionat dialogul cu dumneavoastră şi pornind de la aceste învăţăminte am vrea să resetăm cadrul de lucru şi să redemarăm acest proces în aşa fel încât în cel mai scurt timp să reuşim să venim cu o nouă propunere de ordonanţă de urgenţă care să aibă un obiectiv bine ţintit…”, a declarat premierul la începutul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit (Guvern, sindicate, patronate) care are loc la Palatul Victoria.

Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că odată finalizat “cu succes” acest proces, se va trece la a doua fază, respectiv elaborarea unei legi a salarizării care să aibă “o abordare mai largă”. “Dorim să lucrăm la această ordonanţă pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm. Eu aş vrea să fim realişti şi această limitare a resurselor pe care le putem pune pe masă în momentul de faţă se va face în mod justificat şi am cerut Ministerului de Finanţe să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte şi în faţa dumneavoastră, legat de calculele bugetare pe care noi le-am făcut şi resursele pe care noi le putem degaja, şi totodată pentru reuşita acestui proces aş vrea să pornim de la principiul neutralităţii în abordarea familiilor ocupaţionale pentru a corecta inechităţile focalizându-ne în primul rând la baza grilei”, a mai spus Cioloş.