Lecţii de dezvoltare personală pentru tinerii craioveni

0
117

Liceul Tehnologic Căi Ferate Craiova găzduieşte, începând de ieri şi până vineri, 25 aprilie a.c., proiectul “Designerul propriei vieţi”, desfăşurat de Asociaţia “Galactic Life”.

Este vorba despre lecţii de dezvoltare personală susţinute în rândul tinerilor, prin intermediul cărora se doreşte dobândirea unui nou stil de învăţare bazat pe identificare şi cultivarea talentelor, abilităţilor şi competenţelor, în vederea creării unui viitor de valoare. «Proiectul „Designerul propriei vieţi” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1- „Tineri pentru Europa”, Sub-Acţiunea 1.2. – „Iniţiative ale Tinerilor”. Asociaţia “Galactic Life” este formată dintr-o echipă de tineri voluntari motivaţi de valori precum: integritate, disciplină, corectitudine, autenticitate şi iubire. Avem convingerea că pentru a investi în viitorul unei ţări trebuie, în primul rând, să investim în tineri. Astfel, prin intermediul lecţiilor de dezvoltare personală susţinute de echipa Asociaţiei „Galactic Life”, noi, tinerii implicaţi în acest proiect, vom dobândi un nou stil de învăţare bazat pe identificare şi cultivarea talentelor, abilităţilor şi competenţelor fiecăruia dintre noi, cu scopul de a ne crea un viitor de valoare», a declarat Maria Ceauşilă, preşedinte al Asociaţiei „Galactic Life”.

“Dorim atragerea câtor mai mulţi tineri cu iniţiativă din Craiova”

În cadrul proiectului “Designerul propriei vieţi”, voluntarii Asociaţiei “Galactic Life” le vor oferi tinerilor o permanentă instruire din punct de vedere personal, social, emoţional, cultural şi moral, încercând astfel să-i transforme în persoane implicate, cu spirit de iniţiativă şi cu o viziune de ansamblu asupra vieţii. Proiectul european „Designerul propriei vieţi” pune accent pe creşterea gradului de informare a tinerilor din Craiova, în domeniul educaţiei financiare, precum şi responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume pentru siguranţa propriului viitor financiar. «De asemenea, dorim atragerea câtor mai mulţi tineri cu iniţiativă din Craiova, care să fie pregătiţi să le transmită şi celorlalţi următorul îndemn: „Trebuie să ai o viziune asupra vieţii. Chiar dacă nu ai un plan concret, trebuie să ai o direcţie, o idee despre unde vrei să ajungi. Există un plan, sau pur şi simplu conduci? Trebuie să îşi conduci propria viață, altfel viaţa te va conduce pe tine”. În cadrul proiectului vor avea loc opt ateliere de lucru în care vor fi dezbătute principalele teme, precum: „Fii un comunicator eficient”; „Branding personal”; „Arta de a negocia”; „Time management veritabil”; „Alfabetul financiar”, „Problemă vs. Oportunitate”; „Leadership în grupul meu” şi „Business plan personal”. Totodată, vor fi organizate lecţii de “Go Game” – joc de logică şi strategie instrument de educaţie folosit în management şi marketing şi cel puţin 50 de tineri vor fi informaţi cu privire la pregătirea necesară pentru a avea un nivel de trai mai bun, accesând educaţia financiară», a mai precizat Maria Ceauşilă, preşedintele Asociaţiei „Galactic Life”.

 

Maria Ceauşilă, preşedintele Asociaţiei „Galactic Life”:

«Implicându-ne în derularea proiectului european „Designerul propriei vieţi”, suntem convinşi că vom stimula spiritului civic, creativ şi de iniţiativă al tinerilor, al capacităţii acestora de a fi originali, precum şi conştientizarea importanţei voluntariatului ca metodă de implicare, de dezvoltare personală şi socială, dar şi descoperirea aptitudinilor financiare, dezvoltarea cunoştinţelor teoretice şi practice în vederea creşterii potenţialului tinerilor din Craiova în antreprenoriat».