Restaurantul Ellipse din cadrul Ramada Plaza Craiova a lansat meniul care i-a adus Placheta Auguste Escoffier

0
820

Craiovenii şi vizitatorii Băniei pot retrăi acum şi acasă experienţele culinare deosebite avute peste hotare, ori se pot bucura în premieră de un adevărat festin gastronomic. Restaurantul Ellipse din cadrul hotelului Ramada Plaza Craiova a lansat meniul care i-a adus Placheta Auguste Escoffier International, cea care se acordă după un singur criteriu: mâncarea din farfurie și nimic altceva.

Ghidul August Escoffier este un indicator pentru un restaurant cu potențial de a obține o stea Michelin sau o stea adițională. Mâncarea este analizată cu minuțiozitate și toate elementele sunt luate în considerare: calitatea ingredientelor folosite, stăpânirea aromelor, personalitatea și măiestria bucătarului, creativitatea, raportul calitate-preț și respectarea standardelor culinare și nu în ultimul rând consecvența între vizitele recenzorilor.

Celebrul Chef Ciprian Nicolescu şi echipa sa, din care face parte chef Roxana Dragnea, au fost amfitrioni în seara lansării oficiale, iar experienţa a fost cu totul specială. Meniul “Ellipse Epicurean Journey” format din 7 course-uri cu pairing de vinuri poate constitui un adevărat punct de atracţie, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti, o astfel de experienţă culinară nefiind întâlnită la tot pasul în ţara noastră. De altfel, în România nu există vreun restaurant cu stea Michelin şi numai 3 restaurante care au obţinut Placheta Auguste Escoffier International, printre care şi Restaurantul Ellipse din cadrul Hotelului Ramada Plaza Craiova.

Pentru a avea parte de un astfel de festin gastronomic este nevoie de rezervare, iar gazdele de la Restaurantul Ellipse au anunţat că preţul va fi cu adevărat unul accesibil, în jur de 80 de euro de persoană, pentru cele 7 feluri de mâncare şi 7 soiuri de vin.