A doua probă a simulării Bacalaureatului, în Dolj: prezenţă mai mare la “umanist”, faţă de “real”

0
519

Astăzi,  s-a desfășurat proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – proba E.c).din cadrul simulării examenului național de bacalaureat 2021. În județul Dolj, în urma finalizării probei, s-au centralizat următoarele date: 83,17% – Procentul de prezență al elevilor care au susținut proba scrisă la disciplina Istorie ; 59,51%  – Procentul de prezență al elevilor care au susținut proba scrisă la disciplina Matematică.

Conform  datelor prezentate de ISJ Dolj, procentajul maxim de prezenţă a fost înregistrat la Liceul Teoretic ”Adrian Păunescu” Bârca, Liceul Teoretic ”Independența” Calafat, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova. “Simularea probei scrise E.c) s-a desfășurat cu asigurarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr.3235/93 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare. Examenul s-a desfășurat fără incidente și tentative de fraudă. Simularea examenului de bacalaureat va continua mâine, 24 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)”, a precizat prof.  Alexandru Gîdăr, inspector general al învăţământului doljean.

Elevii spun că mai au nevoie de muncă

Şi astăzi, emoţiile au fost maxime, în ceea ce priveşte susţinerea simulării Examenului de Bacalaureat. Candidaţii au fost , la ieşirea după susţinerea probelor, dezinhibaţi, dar au recunoscut că nu s-au pregătit foarte bine, în această perioadă de pandemie, însă vor recupera “ecartul” în perioada imediat următoare, până la susţinerea adevăratului Bacalaureat. Cei de la profilul “real” au spus că la Matematică, subiectele le-au ridicat dificultăţi. Redăm câteva declaraţii ale unora dintre cei care au susţinut simularea. “Cred că au fost subiecte normale, dar cu un grad ridicat de dificultate. Sper la o notă de cel puţin 7, dar, pentru vară, la BAC, va trebui să-mi schimb orarul de lucru, astfel încât să ajung la un echilibru. Examenul de astăzi s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, fiind asigurate toate măsurile necesare. Personal, vreau să urmez cursurile Facultăţii de Medicină, nu m-am hotărât unde, de aceea, pentru proba la alegere mi-am ales Biologia” – Andrei Duţă; “La Matematică, subiectele au fost destul de grele, dar m-am descurcat. Sper undeva la 7,50. În perioada de pandemie, am fost un autodidact, dare trebuie să recunosc că mă voi pregăti şi suplimentar” –  Mihnea Obrocea, tot absolvent de “real”. Dincolo, la “umanist”, impresiile au fost în general aceleaşi. “Subiectele, la Istorie, nu au fost extraordinare. Dar, trebuie să mă mai pregătesc. Mă aştept undeva între 7,50 – 8,00, la simulare” –  Radu Căroi; “A fost destul de uşor. M-a ajutat că am folosit şi Teleşcoala, şi m-am pus la punct cu materia. Oricum, trebuie să mai muncesc, deoarece vreau să urmez “Psihologia”, la Cluj” –  Cosmin Goşa.