S-a prelungit perioada de evaluare psihosomatică pentru şcoală

0
257

Copiii care nu au împlinit 6 ani sau 7 ani până la 31 august a.c, trebuie să treacă printr-o evaluare care să le confirme capacitatea de a fii înscrişi în clasa pregătitoare sau în clasa I. Reprezentanţii Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională (CJRAE) Dolj au anunţat în aceste zile că prelungesc perioada de evaluări, pentru că au primit solicitări de evaluare, în special,  de la părinţii plecaţi în străinătate. 

Evaluările sunt programate în funcţie de solicitările părinţilor. Miercuri s-a derulat testarea unui grup de 67 de copiii. „În urma evaluărilor, patru copii au fost orientaţi către grupa mare, 57 la clasa pregătitoare şi cinci la clasa I. Am avut şi o recomandare dublă pentru un copil care poate face faţă cu succes atât la pregătitoare, cât şi la clasa I, şi am lăsat părinţilor posibilitatea să facă alegerea”, a precizat prof.dr. Marinela Dumitrescu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.

Programările se fac telefonic

Părinţii pot face programările pentru evaluare la numerele de telefon 0251.590.222 şi 0351.703.734. Specialiştii CJRAE se aşteaptă ca cele mai multe solicitări să le primească în cea de a III-a etapă de înscrieri.

„Numărul de solicitări va creşte probabil în penultima etapă de înscrieri, când vor fi din nou înmatriculările la şcolile din circumscripţie. Vor veni copii cu părinţii plecaţi în străinătate, care nu au ştiut sau nu au avut posibilitatea să participe la aceste înmatriculări. Am primit multe telefoane de la cei de peste graniţă”, a mai spus directorul CJRAE Dolj.

Consilierii şcolari au precizat că există posibilitatea ca şi perioada de înscrieri să se prelungească, întrucât şcolile din zonele cu locuitori romi, aceştia se întorc acasă în special vara şi există posibilitatea să nu se ocupe locurile alocate în cele patru etape de înscrieri.