Nu l-au oprit nici focurile de armă! Şofer urmărit de poliţişti prin Craiova, prins după două zile

0
349

Un craiovean de 33 de ani, care i-a pus „pe jar” pe poliţişti, după ce a fost urmărit în trafic, apoi căutat două zile, a ajuns, miercuri seară, în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii l-au observat, luni, pe bărbat, la volanul unui BMW X5, pe Calea Bucureşti, au încercat să-l oprească, l-au urmărit pe mai multe străzi şi chiar au tras două focuri de armă după el, însă acesta reuşit să fugă pe jos, abandonându-şi maşina. A fost găsit miercuri seara, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Craioveanul nu are permis de conducere şi este cercetat şi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, luni, 19 februarie a.c., în jurul orei 12.30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe strada „A. I. Cuza”, a observat în trafic un BMW X5, care circula dinspre blocul S200 către Universitate. Poliţiştii l-au recunoscut pe conducătorul auto, Sorin Velcu, de 33 de ani, din Craiova, întrucât îi întocmiseră dosar de cercetare penală pe 1 decembrie 2017 pentru conducere sub influenţa alcoolului (rezultatul ulterior al alcoolemiei a fost de 0,95 la mie). De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că permisul lui de conducere, emis de autorităţile din Mexic, figurează reţinut – fără drept de conducere.

Având în vedere toate aceste aspecte, poliţiştii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia. Bărbatul nu a oprit, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea sa, pe strada „A.I. Cuza”, apoi a pătruns pe sens interzis, pe strada „Nicolae Bălcescu”, unde a avariat opt autoturisme, unele parcate, dar şi altele care circulau regulamentar, întrucât îi îngreunau deplasarea. Unul dintre agenţii de poliţie a coborât şi, după somarea conducătorului auto, a tras două focuri de armă, unul în plan vertical şi altul în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului. Asta nu l-a oprit pe şofer, care şi-a continuat deplasarea, maşina sa fiind găsită ulterior, abandonată şi neasigurată pe strada Ulmului din Craiova, în timp ce Velcu a fugit.

Două zile l-au căutat oamenii legii, reuşind să pună mâna pe el miercuri seara. „În cauză s-a dispus reunirea dosarului penal întocmit la data de 01.12.2017, în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu dosarul penal în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Biroului Rutier, la data de 21.02.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză, acesta dobândind calitatea de suspect, astfel că, procurorul a dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. Velcu Sorin a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, Sorin Velcu a fost eliberat, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.