Scorpionii Negri din Batalionul 20 Infanterie Craiova au preluat responsabilităţile de la camarazii lor “Lupii Negri”

0
122

Începând cu data de 12 februarie 2014, Scorpionii Negri din Batalionul 20 Infanterie au preluat responsabilităţile de la camarazii lor din cadrul Batalionului 151 Infanterie “Lupii Negri” şi şi-au început misiunea, deloc uşoară într-o zonă fierbinte a Afganistanului, provincial Zabul.

Pentru foarte mulţi militari craioveni nu este o noutate, mulţi dintre ei având o bogată experienţă internaţională, puţini fiind aceia care se află la prima misiune, iar revenirea după trei ani în aceeaşi zonă de operaţii, mai mult decât atât şi în aceleaşi baze de operaţii înaintate, Apache şi Mescall, reprezintă un atu. Cu toate acestea sunt conştienţi că nu este uşor, iar misiunea batalionului din anul 2014, va fi diferită faţă de misiunea din anul 2011. Situaţia de securitate este în continuare instabilă, insurgenţii acţionând în toate zonele din Afganistan, inclusiv în provincia Zabul.

La finalul ceremoniei din baza de operaţii înaintată Apache, cu ocazia transferului de autoritate, comandantul Batalionului 20 Infanterie “Scorpionii Negri”, locotenent colonelul Cătălin Jianu, declara: “Preluarea misiunii din aria de responsabilitate aflată în provincia Zabul, Afganistan, reprezintă o provocare pentru militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” din Craiova. Prezenţa noastră pentru a doua oară în aceiaşi zonă de operaţii este pentru noi o nouă confirmare că experienţa noastră internaţională ne permite să executăm din nou o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

amanunte in editia print de maine