Ce suportă craiovenii de pe urma pasajului: Străzi mocirlite şi pline de gropi în centrul Craiovei

4
118

Din cauza lucrărilor la pasajul subteran, centrul Craiovei este pur şi simplu paralizat: mormanele de pământ, nămolul şi gropile pline de apă sunt peste tot, iar starea aceasta persistă de câteva luni. În plus, dacă până acum se putea circula până aproape de Casa Studenţilor, peste puţin timp nu se va mai ajunge nici până acolo, constructorii spunând că vor cere închiderea străzii „Alexandru Macedonski” pentru executarea reţelei de canalizare a apei de sub viitorul pasaj. 

Pasajul subteran pare să fie lucrarea care îi scoate cel mai rău din minţi pe craioveni, iar în mod special pe şoferi. După talmeş-balmeşul din vară, când s-a închis strada Arieş, isteria a avansat şi mai mult odată cu afectarea următoarei străzi. De câteva luni şantierul a ieşit din perimetrul Casei Studenţilor, cuprinzând şi strada „Alexandru Macedonski”. Până la intersecţia cu strada Caracal, nu poţi să circuli nici măcar cu piciorul, darămite cu maşina. Strada este sfârtecată direct pe mijloc, iar de o parte şi de alta, aproape lipiţi de gardurile oamenilor, sunt munţi mari de pământ, iar la tot pasul – gropi.

Autorităţile cer răbdare

Autorităţile publice locale susţin că tot haosul acesta este o etapă din proiectul pasajului subteran care nu poate fi evitată. Mai în glumă, mai în serios, reprezentanţii municipalităţii îi sfătuiesc pe craioveni să aibă răbdare şi să suporte toată zarva cu gândul că lucrurile vor arăta foarte bine atunci când vor fi terminate lucrările. Partea bună – pentru că există totuşi şi o parte bună – este că şantierul „nu va mai dura foarte mult”. Potrivit municipalităţii, strada „Alexandru Macedonski” ar trebui să fie redată circulaţiei în decurs de două luni, timp în care constructorii trebuie să termine de executat reţeaua de canalizare care va colecta apa de sub pasaj.

Utilajele şi muncitorii se odihneau în ploaie

Pe strada „Alexandru Macedonski”, atât cât a mai rămas din ea, se lucra, ieri, şi nu prea. Pe o ploaie sâcâitoare, câţiva muncitori supravegheau plictisindu-se un excavator. După câteva sforţări şi utilajul a luat o binemeritată pauză de prânz. „Se lucrează greu, nu vedeţi ce plouă …”, spunea un muncitor, arătându-ne mormanele de conducte care urmau să fie introduse în pământ. Ceilalţi trei muncitori profitau şi ei că timpul este urât şi se odihneau lângă utilaj, uitându-se lung în groapa căscată în mijlocul asfaltului. La celălalt capăt  al străzii, un craiovean rătăcit încerca să îşi facă loc printre munţii de pământ. A descălecat de pe bicicletă şi păşea cu atenţie, având grijă să ocolească gropile pline de apă şi noroi.

Lucrări întârziate

Muncitorii nu sunt atât de optimişti ca autorităţile în privinţa finalizării lucrărilor. „O să dureze mai mult de două luni, pentru că merge greu lucrarea. Pământul este moale şi se surpă atunci când începem să săpăm. Trebuie să lucrăm foarte încet”, a spus unul dintre lucrătorii în salopete. Lucrările sunt îngreunate şi de faptul că în subsol se găsesc conducte din fontă foarte vechi pe care trebuie să le îndepărteze înainte de a continua să sape. „Trebuie să chemăm de fiecare dată Compania de Apă „Oltenia” ca să rezolve situaţia. În plus, în dreptul fiecărei case se află branşamente de utilităţi pe care utilajele le pot agăţa din greşeală şi apoi iar trebuie să întrerupem lucrările”. Din cauza acestor inconveniente, muncitorii cred că termenul de finalizare a lucrărilor se va devansa cu cel puţin o lună.

4 COMENTARII

  1. Doamana Laura , nu stii cumva , cine sta pe langa Casa Studentilor, afectat in primul rand, de aceasta mocirla??!!Asa ca intre noi…!!

  2. dar de ce nu ati facut aceste comentarii pe timpul lui solomonica ? sau pe timpul lui nu se faceau gropi ? cel mai prost proiet sunt aceste pasaje

  3. Daca Primaria avea pe cineva cu gandire tehnica, peste 3-4 luni de la deschiderea santierului se putea circula pe str. Al. I. Cuza. Evident, daca sapaturile incepeau de aici. Daca cineva de la Primarie gandea logic, cel putin pietonal se putea circula pe str. Al.I.Cuza.
    Dar Managerul City gandeste fotbalistic!

  4. Viorint, nu inteleg ce treaba, are managerul city??!!Aici, are el vreo implicare??!!Daca da, te rog sa ne mai dai , ceva , amanunte…!!

Comments are closed.