Arestaţi după ce au bătut un doljean până a intrat în comă

0
101

Doi doljeni, tată şi fiu, au fost reţinuţi, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru tentativă de omor calificat, după ce l-au bătut atât de rău pe un bărbat de 65 de ani, din Dăbuleni, cu o bâtă şi o cazma încât a ajuns la spital în comă. În plus, în timpul scandalului, care s-a petrecut miercuri, pe o stradă din Dăbuleni, a mâncat bătaie de la cei doi şi ginerele victimei. Aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatelor emise de Tribunalul Dolj, şi au ajuns în arest.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Marin Gheorghişor, de 57 de ani, şi Constantin Gheorghişor, de 25 de ani, tată şi fiu, din Dăbuleni, au fost reţinuţi, joi, pentru tentativă de omor calificat, după ce au lovit un localnic cu o bâtă şi o cazma până când acesta n-a mai mişcat, producându-i traumatisme ce necesită pentru vindecare 65-70 de zile îngrijiri medicale şi care au fost de natura de a-i pune în primejdie viaţa victimei.

Din cercetările poliţiştilor şi procurorilor, dar şi din declaraţiile martorilor, s-a stabilit că tot scandalul a pornit după ce ginerele victimei, Ionel Maroga, de 53 de ani, i-a surprins pe membrii familiei Gheorghişor în stradă, cu o scară rezemată de stâlpul de înaltă tensiune, susţinând că au o defecţiune la recepţionarea programelor din cauza cablului. Maroga le-a spus să sune la firma de cablu dacă au o defecţiune, motiv pentru care cei doi l-au luat la înjurături şi l-au ameninţat. Fără să ţină cont de ameninţări, Ionel Maroga s-a dus la ei şi le-a trântit scara pe care o rezemaseră de stâlp. Imediat, Constantin Gheorghişor a luat dintr-o anexă gospodărească din apropiere o bâtă din lemn, lungă de aproximativ 3 m şi groasă de aproximativ 8 cm şi a început să îl lovească pe Maroga. Cel din urmă a fugit, însă Marin şi Constantin Gheorghişor s-au luat după el până în curtea anexei gospodăreşti unde se refugiase. Aici, Marin Gheorghişor a pus mâna pe o cazma cu care a început să îl lovească, în timp ce fiul său îl lovea cu bâta. Atunci a apărut socrul lui Ionel Maroga, Meltian Tălăban, de 65 de ani, l-a văzut pe Marin Gheorghişor încercând să-l lovească din nou cu cazmaua pe Maroga şi normal că i-a sărit în ajutor. Numai că Marin Gheorghişor l-a pocnit cu cazmaua în cap atât de tare încât Tălăban a căzut la pământ. Fără să ţină seama de faptul că bărbatul era la pământ, cei doi Gheorghişor l-au lovit sistematic, cele mai multe lovituri fiind îndreptate spre capul victimei. Ba, mai mult, în conflict a încercat să intervină şi soţia lui Marin Gheorghişor, care a găsit o furcă şi a vrut să o lovească pe nevasta lui Tălăban. Alertaţi de strigăte, mai mulţi localnici de pe stradă au ieşit să vadă ce se întâmplă şi au sunat pe 112, chemând poliţia şi ambulanţă.

După sosirea poliţiştilor, membrii familiei Gheorghişor au predat o furcă şi o cazma, pe care le luaseră din curtea anexei gospodăreşti, iar Meltian Tălăban a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Diagnosticul victimei la internare a fost: comă grad 3, traumatism cranio-facial acut grav; hematom acut subdural; fracturi sinusuri maxilare, etmoidal, spenoidal; traumatism mâna stângă.

„În urma examinării medico-legale a victimei s-a stabilit că aceasta a suferit traumatisme prin lovituri succesive cu corpuri dure, leziuni ce necesită pentru vindecare 65-70 zile îngrijiri medicale şi care au fost de natura de a-i pune în primejdie viaţa victimei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.

Autorii n-au recunoscut comiterea faptei, însă au fost destui martori ai bătăii încasate de Maroga şi Meltian, astfel că cei doi agresori au fost reţinuţi. Procurorii i-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care le-a emis celor doi agresori mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.