„Don Pasquale”, o reprezentaţie specială la Craiova

0
736

„Don Pasquale”, spectacolul Operei Române Craiova programat sâmbătă, începând cu ora 19.00, în sala Cercului Militar Craiova, este un prilej pentru melomani de a vedea sau revedea un spectacol care a avut succes de la premiera din anul 2006, deopotrivă în rândul criticilor şi al spectatorilor. 

Reprezentaţia se bucură de conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru, având în distribuţie atât solişti îndrăgiţi de iubitorii muzicii din Craiova, cât şi invitaţi apreciaţi la nivel internaţional. Alături de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova, spectatorii îi vor putea asculta pe soliştii  Sorin Drăniceanu – în rolul titular, Marco Camastra (Italia) – Dottor Malatesta, Maria Francesca Mazzara (Italia) – Norina, Bogdan Mihai – Ernesto, alături de Alexandru PetreNotarul şi Petrişor Efrem, Ionuţ Dumitru, Leonte StănescuServitori.

O voce de excepţie apreciată la nivel internaţional, basul craiovean Sorin Drăniceanu face din fiecare apariţie a sa pe scenă un eveniment muzical nu numai prin talentul şi tehnica sa, dar şi prin inteligenţa în interpretare, sensibilitatea şi extraordinara sa forţă de expresie.

Tenorul Bogdan Mihai a stârnit ovaţii la finalul anului trecut la cele două spectacole-eveniment susţinute de Opera Română Craiova – Pop Opera Concert şi Crăciun la Operă – şi mulţi dintre cei care atunci l-au ascultat pentru prima dată i-au devenit admiratori. Melomanii îl vor putea revedea în această săptămână, într-o nouă ispostază: interpretând rolul Ernesto din savuroasa operă bufă compusă de Gaetano Donizetti.

Baritonul italian Marco Camastra a primit aplauze pe cele mai relevante scene lirice italiene, incluzând La Scala şi La Fenice, iar soprana Maria Francesca Mazzara a fost apreciată de publicul craiovean în cea mai recentă reprezentaţie a spectacolului „La Traviata”.

ANA MARIA PETOLESCU