„Cenuşăreasa” revine la Teatrul „Colibri”!

0
145

„Cenuşăreasa”, după Fraţii Grimm, probabil una dintre cele mai cunoscute poveşti din lume, revine în repertoriul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova într-o nouă montare scenică. Premiera este anunţată pentru ziua de sâmbătă, 9 februarie 2019, ora 18.00, iar o nouă reprezentaţie va avea loc duminică, 10 februarie 2019, ora 11.00. Spectacolul, în regia lui Cristian Pepino, a făcut parte din repertoriul instituţiei până în vara anului 2013, când s-a decis retragerea lui, după 25 de ani în care a bucurat publicul. „Cenuşăreasa” este cea de-a doua premieră a anului la Teatrul „Colibri”, după „Puiul de om din Cartea Junglei” după Rudyard Kipling, prezentată pe 12 ianuarie 2019.

Regia şi scenariul noului spectacol „Cenuşăreasa” sunt semnate de Ionica Dobrescu, scenografia – de Iulia Goanţă, muzica – de Alin Macovei-Moraru (pe versuri de Valentin Dobrescu). În distribuţie: Alis Ianoş, Cosmin Dolea, Adriana Ioncu, Geo Dinescu, Oana Stancu, Daniel Mirea, Robert Iovan şi Ionica Dobrescu. Biletele pentru premiera din 9 februarie şi reprezentaţia din 10 februarie, la preţul de 10 lei, vor putea fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului „Colibri”, din Calea Bucureşti nr. 56, deschisă de luni până sâmbătă între orele 10.00-19.00, iar duminica, în intervalul 10.00-13.00.

Povestea Cenuşăresei a fost spusă pentru ultima dată la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” pe data de 8 iunie 2013, în viziunea regizorului Cristian Pepino, care semna şi scenariul, a scenografului Eustaţiu Gregorian şi a muzicianului Alin Macovei-Moraru, cu actorii Adriana Ioncu, Mugur Prisăcaru, Rodica Prisăcaru, Iulia Cârstea şi Ionica Dobrescu. Motivul: trecuseră peste 25 de ani de la premieră, care a avut loc în 1987. „Este un spectacol depăşit din toate punctele de vedere. Dar pentru că povestea este atât de cunoscută şi de iubită de micii spectatori, el va fi reinclus în repertoriul nostru, evident, într-o altă montare”, declara, la vremea respectivă, teatrologul Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”.

Poftiţi, aşadar, să revedeţi în scenă povestea fetei modeste şi harnice, năpăstuită de soartă, care ajunge în final să învingă toate piedicile pe care viaţa şi cei din jur i le-au scos în cale, să cunoască dragostea adevărată şi, împreună cu prinţul, să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi…

 

În programul lunii februarie:

Sâmbătă, 2 februarie, ora 18.00: „Gogoaşa şi Năzdrăvanul Petrişor”

Duminică, 3 februarie, ora 11.00: „Jocuri magice”

Sâmbătă, 9 februarie, ora 18.00: „Cenuşăreasa”

Duminică, 10 februarie, ora 11.00: „Cenuşăreasa”

Sâmbătă, 16 februarie, ora 18.00: „De-a capra cu trei iezi”

Duminică, 17 februarie, ora 11.00: „Albă ca Zăpada”

Sâmbătă, 23 februarie, ora 18.00: „Puiul de on din Cartea Junglei”

Duminică, 24 februarie, ora 11.00: „Cântăreţii din Bremen”