Într-un dosar cu un prejudiciu de peste 600.000 lei / Descinderi la actuali şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova

0
124

Poliţiştii de investigarea fraudelor, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au făcut, ieri, 24 de percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele ale unor foşti şi actuali angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Craiova suspectaţi de comiterea de infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 600.000 lei. Dosarul a fost deschis în vara anului 2011, când oamenii legii au descins la sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite din Piaţa Centrală, de unde au ridicat saci întregi de documente, dar şi unităţi de calculator.

Peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de poliţişti din alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au descins, ieri, dis-de-dimineaţă, în 24 de locaţii, la locuinţele unor foşti şi actuali angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Craiova. Acţiunea oamenilor legii s-a desfăşurat într-un dosar în acre se fac cercetări pentru comiterea unor infracţiuni de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, fapte prin care suspecţii ar fi produs, în perioada 2007 – 2014, un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 lei. În urma percheziţiilor, oamenii legii i-au ridicat pe cei 24 de craioveni vizaţi de cercetări, însă între ei nu se află nici unul dintre cei care au ocupat funcţii de conducere în perioada vizată. Mai exact, funcţionarii sunt suspectaţi că au scutit diverse persoane de plata unor taxe, impozite sau amenzi, operând în sistemul informatic, de unde ştergeau sumele pe care ar fi trebuit să le achite cei în cauză. Despre cine ar fi vorba, oamenii legii s-au ferit să ofere detalii, explicând că mai multe amănunte vor fi făcute publice la finalul audierilor.

Dosarul deschis în 2011

Dosarul privind faptele comise la Direcţia de Taxe şi Impozite s-a deschis în vara anului 2011. Pe 27 iulie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova dispuneau sigilarea unei camere din incinta Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova, unde fusesră depozitate mai multe documente de interes pentru procurori. Asta după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj au ridicat alte acte contabile, atât în format electronic cât şi înscrisuri, care au fost duse la Parchet. Nici la momentul respectiv anchetatorii nu au spus despre câţi funcţionari ar fi vorba, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova declarând că “în vederea documentării dosarului s-au efectuat acte procedurale, în sensul că s-au ridicat mai multe înscrisuri de la sediul unităţii.  În plus s-a dispus sigilarea unei încăperi unde au fost depozitate alte documente ce urmează a fi verificate. Cercetările sunt în fază incipientă şi se desfăşoară de către poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu sprijinul SRI Dolj şi a instanţei de judecată”. Directorul de la vremea respectivă al Direcţiei de Taxe şi Impozite, Sorin Marcu, explica şi el că a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele care i s-au solicitat.