Bulgarii ne-au întors pe final de meci

0
74

SCM Universitatea Craiova a pierdut partida din Balkan League, în deplasare, cu Levski Sofia, deşi a condus permanent pe tabelă preţ de trei sferturi

Echipa dee baschet a Craiovei nu a învăţat să gestioneze finalurile de meci şi a ajuns la cea de-a patra înfrângere în cele cinci partide din 2014. Asta deşi, cu excepţia celei cu Galil Gilboa, alb-albaştrii au fost în avantaj pe tabelă cel puţin o jumătate de meci. Nu se poate pune problema lipsei de valoare, fiindcă o echipă care domină două sau trei sferturi aproape orice adversar nu o face întâmplător, pe un hei-rup. Şi nici prin prisma relaxării adversarilor nu-şi crează avantaj, Craiova fiind deja o echipă respectabilă, pe care nimeni nu-şi permite să o ia la preţ de matineu. Nici oboseala nu ar trebui să intre în discuţie, banca aducând, faţă de sezoanele trecute, destule variante, majoritatea transferurilor fiind OK. Nu este valabil nici reproşul adus conducerii, care ar fi surmenat echipa cu o competiţie-bonus, Liga Balcanică, întrucât rolul echipei este să joace şi să ofere spectacol şi asta cât mai des posibil în cele 7-8 luni în care intră pe parchet. Şi totuşi, fiecare final de meci este critic, iar cele mai multe sunt ratate, irosindu-se munca şi reuşitele de o repriză sau chiar din trei sferturi, iar fanii sunt aduşi în pragul disperării. Echipa a câştigat un singur meci anul acesta, din cele cinci disputate, iar după această unică victorie Milan Nisic s-a gândit că a venit „payback time”, a considerat că este momentul să înfiereze publicul care şi-ar exprima mai vehement nemulţumirile. Acelaşi public care în acelaşi timp îşi încurajează frenetic favoriţii şi care este de departe numărul unu în România. Nisic a fost menajat poate prea mult şi poate din această cauză şi-a permis un astfel de afront. Poate că Bănia nu are prea mulţi cunoscători ai fenomenului, atât în presă, cât şi printre fani, dar nu trebuie să fii un specialist să observi că echipa are o problemă reală. Craiova nu ştie să negocieze tactic ultimele minute şi poate fiindcă îi lipseşte liderul, pe teren sau pe bancă. Seals este cel mai vechi şi cel mai constant jucător, dar pare să-l copleşească postura de căpitan, de catalizator din teren, iar ieşirile sale din ultima vreme demonstrează acest lucru. Nici un fel de explicaţie nu a venit din partea conducătorilor clubului sau a antrenorilor vis a vis de problema ultimelor minute Este evident că atât Mandic, cât şi Nisic, nu au ştiut să pregătească tactic sau să monteze psihic echipa pentru a gestiona avantajul pe finalurile de joc.

La Sofia, Craiova l-a avut pe Tyler în double-double (10 puncte şi 10 recuperări), dar nici uriaşul american şi nici Bogdan Popescu nu l-au putut opri sub panou pe Varbanov, MVP-ul meciului. Oaspeţii au dominat trei parţiale, dar come-back-ul i-a aparţinut lui Lionel Chalmers, fostul jucător din NBA luând pe cont propriu meciul bugarilor. Coordonatorul lui Levski i-a provocat eliminarea lui Sokk, estonianul făcând una dintre cele mai bune partide în maioul alb-albastru şi a punctat de oriunde. Următorul meci al „Legiunii” este în Liga Naţională, duminică, de la ora 18, în deplasare, cu Steaua, iar în Balkan League urmează o altă deplasare, în Muntenegru, cu Teodo Tivat, pe 4 februarie.

 

Levski Sofia – SCM Universitatea Craiova 84-73 (13-24, 21-18, 20-15, 30-16)

Sofia, Sala „Universiada”, spectatori: 200.

Levski: Chalmers (20), Zahariev (11), Micic (8), Jones (2), Varbanov (26). Au mai jucat: Ivanov (4), Petkov (6), Simeonov (5), Georgiev (2). Antrenor: Konstantin Papazov.

Craiova: Sokk (13 puncte), Seals (15), Căpuşan (6), Bureau (9), Tyler (10). Au mai jucat: Hallik (3), Popescu (4), Maric (2), Kovac (11) şi Gavrilă. Antrenor: Milan Nisic.

Arbitri: Igor Mitrevski, Zoran Mitroski, Alija Ferevski (toţi din Macedonia)

 

 

Clasamentul Balkan League

1. KK Kumanovo       15        6          3

2. BC Levski Sofia     15        6          3

3. BC Galil Gilboa      14        6          2

4. SCM U Craiova      13        4          5

5. KB Sigal Pristina    13        5          3

6. KB Peja                   13        4          5

7. Kozuv Gevgelija     13        4          5

8. Balkan Botevgrad   10        3          4

9. KK Teodo Tivat      10        1          8