Porţile fostului Comitet Central al PCR – deschise vizitatorilor

0
258

Porţile fostului Comitet Central (CC) al PCR, actual sediu al Ministerului Afacerilor Interne, au fost deschise, duminică, vizitatorilor, în memoria celor care s-au jertfit la Revoluţie, în urmă 30 de ani.

“Este un moment important, pentru că acolo a fost multă suferinţă, multă durere, şi opinia publică nu cunoaşte zona prin care au trecut mulţi compatrioţi, mulţi eroi ai neamului românesc. Era o datorie a mea, ca ministru al Afacerilor Interne (…) să deschid porţile şi românii să vadă prin ce suferinţe au trecut revoluţionarii, toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate acum 30 de ani”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

El a anunţat că are în vedere şi transformarea unei părţi a fostului Comitet Central astăzi sediul al MAI, într-un circuit muzeistic.

La ora 12,08 a fost păstrat un moment de reculegere în Piaţa Revoluţiei pentru cei decedaţi la Revoluţie. La ora 12,09, oră la care Elena şi Nicolae Ceauşescu au decolat cu elicopterul de pe acoperişul MAI, în urmă cu 30 de ani, au fost deschise porţile pentru a vizita clădirea unde a funcţionat CC al PCR până în data de 22 Decembrie 1989.