Craiova: Jandarmii GJMb Craiova, în stradă, în perioada sărbătorilor de iarnă

0
269

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor acţiona în perioada 24 – 26 decembrie a.c., independent sau împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Dolj, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială, care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Având în vedere numărul mare de cetăţeni care vor  participa la diversele activităţi prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică. Totodată, jandarmii doljeni desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. De Revelion, în noaptea dintre ani, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe raza municipiului Craiova, dar mai ales în zona Pietonalului, unde vor fi prezenţi cetăţenii care doresc să petreacă alături de municipalitate.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele recomandări:

  • persoanele care participă la evenimente publice să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
    •    în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”;
    •    persoanele care vor alege să îşi petreacă timpul în staţiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există.

Pentru orice problemă pe care o întâmpinaţi, apelaţi cu încredere la ajutorul jandarmilor apelând Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Pentru ca cetăţenii să aibă sărbători liniştite, jandarmii se vor afla la datorie pe parcursul acestor zile asigurând măsurile de ordine publică cu efective mărite. Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova urează tututror cetăţenilor Sărbători Fericite!