Amenzi de 63.000 lei pentru comercianţii de fructe şi legume

0
178

controlPoliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la IPJ Dolj au organizat, în cursul zilei de marţi, o acţiune în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării legumelor fructelor precum şi comercializării ornamentelor de Crăciun.

În cadrul acţiunii, oamenii legii au verificat aproape 30 de agenţi economici, persoane fizice şi juridice, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat aproape 1.500 kg legume şi fructe, dar şi 140 de ornamente de Crăciun, în valoare de aproape 3.000 de lei.

Astfel, în urma unui control efectuat la un agent economic din Craiova, oamenii legii au constatat că reprezentantul acestuia comercializa cantitatea de 200 kg banane şi 150 kg struguri, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. „Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de  20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea mărfurilor pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.