Pentru a doua oară… Marian Jean Marinescu, nominalizat raportor pentru dosarul Cerul unic european

2
488

              Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a fost din nou nominalizat raportor pentru dosarul Cerul unic european (SES), în întâlnirea coordonatorilor din Comisia pentru transport (TRAN). Vestea bună este că dosarul a intrat oficial în procedura parlamentară.

Deputatul european susţine că acesta va fi un dosar foarte complicat din cauza sindicatului controlorilor de trafic care are aceeași poziție ca acum 20 de ani. “Din păcate, pentru ei nu contează decât interesul propriu. Nu îi interesează pasagerii sau companiile aeriene. Mi-au spus foarte clar: un avion dacă zboară pe cer, noi trebuie să fim acolo, așa că pe noi nu ne interesează că avem un trafic prea dens sau nu. Important este să păstrăm monopolul național și noi să ne menținem activitatea. Sindicatele își justifică poziția prin pierderea locurilor de muncă, deși nu am primit răspuns la solicitarea mea de a-mi arăta cum au ajuns la această concluzie”, a explicat Marian Jean Marinescu.

Acest domeniu nu poate fi lăsat în urmă”

Controlul traficului aerian este format din 27 de monopoluri naționale, fiind singurul monopol care mai există Uniunea Europeană. “Acest domeniu nu poate fi lăsat în urmă, are nevoie de digitalizare pentru a nu pune în pericol viitorul industriei. Am propus totuși un calendar foarte strâns pentru a avea amendamentele depuse până la sfârșitul acestui an, pentru ca în ianuarie 2021 să demarăm negocierile în Parlamentul European și apoi votul în Comisia de transport și cel din plen. În ciuda opoziției puternice a sindicatelor, eu sper ca după 20 de ani de când a fost lansat acest proiect să ajungem la un rezultat și să construim un sistem de control al traficului aerian care să fie în beneficiul cetățenilor și al tuturor actorilor din domeniu”, a mai spus deputatul european PNL, Marian Jean Marinescu.

2 COMENTARII

Comments are closed.