Noul Focus Active va completa gama modelelor deja lansate: Fiesta Active și KA+ Active

0
122

Ford lansează noul Focus Active în variantele hatchback cu cinci uși și wagon. Cel mai nou membru al seriei Active completează gama modelelor deja lansate: Fiesta Active și KA+ Active, care se diferențiază printr-o gardă la sol ridicată, design inspirat din lumea SUV-urilor și un șasiu optimizat pentru dinamică de top în segmentele lor. Motoarele Ford EcoBoost pe benzină și Ford EcoBlue diesel sunt oferite alături de o gamă largă de tehnologii avansate de asistență a șoferului și de o transmisie automată cu opt rapoarte.

Noul crossover Ford Focus Active adaugă versatilitatea inspirată din lumea SUV-urilor la ținuta de drum exemplară, intuitivă, care inspiră încredere a noului Focus. Disponibil în două variante de caroserie spațioase – hatchback cu cinci uși sau wagon, ambele caracterizate de un design exterior robust, noul Focus Active are o gardă la sol ridicată și o configurație personalizată a șasiului. Noul model păstrează astfel dinamica lui Focus, una de top în segment, adăugând moduri superioare de rulare pe teren accidentat și o poziție mai înaltă la volan, ce sporesc siguranța în timpul condusului urban și extraurban. În ceea ce privește motorizările, opțiunile sunt sofisticate și includ puternicele și eficientele motoare pe benzină 1.0 EcoBoost și 1.5 EcoBoost, cu până la 182 CP, dar și unitățile diesel 1.5 EcoBlue și 2.0 EcoBlue, care oferă până la 150 CP. Acestea pot fi cuplate cu transmisii manuale cu șase trepte sau automate cu opt trepte. “Vânzările de SUV-uri Ford au crescut cu peste 19% în octombrie față de aceeași lună a anului anterior, iar SUV-urile reprezintă acum mai mult de una din cinci mașini vândute de Ford în Europa. Familia de modele crossover Active le oferă clienților o opțiune suplimentară care se încadrează în trendul mașinilor cu design inspirat de SUV-uri. Noul Focus Active oferă însă mult mai mult decât ceea ce arată: șasiul său personalizat și noile moduri de condus selectabile îi conferă abilități reale pe teren accidentat, toate destinate persoanelor care vor să exploreze și altfel de drumuri decât cele asfaltate”, a subliniat Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa. Noul Focus Active este al treilea membru al familiei de crossovere Active, după ce în cursul acestui an au fost lansate pe piață noile Fiesta Active și KA+ Active.

Motorul diesel EcoBlue permite un consum minim de 4.4 litri/100 km

 Noul Focus Active oferă acces la o gama largă de sisteme sofisticate de asistență a șoferului introduse pe noua generație Focus la începutul acestui an. Acestea sunt integrate impecabil pentru a oferi o experiență de șofat intuitivă, rafinată și fără stres.  Clienții lui Focus Active au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de motoare Ford EcoBoost pe benzină sau Ford EcoBlue diesel care oferă putere și rafinament optimizate. Multipremiatul motor Ford 1.0 EcoBoost de 125 CP oferă un consum și emisii care pornesc de la 4.8 litri/100 km și 107 grame CO2/km. Motorul 1.5 EcoBoost de 150 CP oferă un consum minim de 5.3 litri/100 km și emisii de 121 de grame CO2/km. Motorul diesel EcoBlue de 1.5 litri și 120 CP oferă consum și emisii minime de 3.5 litri/100 km, respectiv 93 de grame CO2/km. Motorul diesel EcoBlue de 2.0 litri și 150 CP permite un consum minim de 4.4 litri/100 km, iar emisiile pornesc de la 114 grame CO2/km. Produs la fabrica Ford din Saarlouis, Germania, noul Ford Focus Active este acum disponibil pentru comenzi.