Barack Obama l-a acuzat pe Donald Trump de subminarea democraţiei americane prin contestarea alegerilor

0
51

Barack Obama l-a acuzat pe Donald TrumpPreşedintele Barack Obama l-a criticat joi pe Donald Trump, avertizându-l pe candidatul republican că subminează democraţia americană prin contestarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, informează site-ul agenţiei Reuters.

              Aceste declaraţii au avut loc joi, în cadrul unui eveniment al campaniei electorale ale candidatei democrate, Hillary Clinton, care a avut loc în statul Florida. “Asta este periculos. Pentru că atunci când încerci să semeni seminţele îndoielii în minţile oamenilor, în legătură cu legitimitatea alegerilor, acest fapt subminează democraţia americană. În acel moment, operezi în favoarea adversarilor tăi”, a afirmat Barack Obama.

            Trump şi-a modificat comentariile anterioare în cadrul unui eveniment electoral care a avut loc joi, în Ohio. “Aş vrea să promit tuturor votanţilor şi susţinătorilor mei din SUA, că voi accepta rezultatele acestor alegeri electorale măreţe şi istorice, în cazul în care voi câştiga eu”, a spus Donald Trump.

           Anterior, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA a spus că va respecta un rezultat “clar” al scrutinului prezidenţial, chiar dacă ar pierde, precizând că îşi rezervă şi dreptul de a contesta alegerile. Donald Trump a afirmat că echipa democrată pregăteşte fraude masive în scrutinul prezidenţial, acuzându-i pe liderii republicani de complicitate. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a recomandat marţi candidatului republican Donald Trump să înceteze acuzaţiile lipsite de fundament privind presupuse fraude care s-ar pregăti în scrutinul prezidenţial.

       “Niciun om serios nu ar putea sugera că alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales că procesul electoral este atât de descentralizat şi sunt implicate atât de multe persoane”, a declarat Barack Obama. “Nu există dovezi că s-ar fi întâmplat aşa ceva în trecut sau că se va întâmpla acum. L-aş sfătui pe domnul Trump să nu se mai plângă şi să ofere argumente politice dacă vrea să obţină voturi”, a subliniat Barack Obama, care o susţine în scrutinul prezidenţial pe democrata Hillary Clinton.