Lucrările de modernizare a Aeroportului din Craiova se apropie de final

0
113

În ultimii ani, de câte ori a avut ocazia, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că cel mai important obiectiv de investiţii asumat de administraţia doljeană este Aeroportul din Craiova. Acesta a făcut, vineri seara, o vizită de lucru la Aeroport, la sfârşitul căreia a declarat că lucrările de modernizare se apropie de final, inaugurarea investiţiei urmând a se face în următoarele săptămâni.

„Am venit într-o vizită de lucru la Aeroport însoţit de vicepreşedintele Cristinel Iovan, de arhitectul-şef Radu Pappa şi, împreună cu conducerea Aeroportului, constructorul şi proiectantul, am trecut în revistă tot ce s-a făcut şi ce mai trebuie realizat aici în perioada următoare. Remarc cu plăcere că se lucrează într-un ritm alert, constructorii organizând-se în două ture de lucru şi observ că prinde contur tot ceea ce ne-am propus să facem la Aeroport. Suntem foarte aproape să finalizăm o nouă etapă pe care ne-am propus-o, respectiv un terminal nou de sosiri-plecări, un turn de control. Suntem mulţumiţi că lucrările pun în valoare gândirea pe care am avut-o în legătură cu investiţia de aici, iar Aeroportul din Craiova arată din ce în ce mai bine. Pentru cei care vor vedea pentru prima dată acest aeroport sunt convins că vor observa cât de impozant e turnul de control, ridicat pe cinci etaje, care se află şi el în curs de finalizare.

Ne apropiem de faza finală a investiţiei de la Aeroport. În cursul lunii noiembrie investiţia va fi gata şi vom tăia panglica de inaugurare. A fost investiţia de suflet a Consiliului Judeţean Dolj, iar în acest moment în care o vedem aproape conturată ne bucurăm foarte tare să constatăm ce s-a putut realiza cu bani puţini”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

„Ne dorim ca, odată finalizate aceste lucrări, să aducem noi curse aeriene”

La rândul său, vicepreşedintele pe probleme tehnice al Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, apreciază că, odată cu modernizarea Aeroportului din Craiova,  va creşte şi interesul investitorilor pentru a-şi dezvolta afacerile în Dolj şi regiunea Oltenia. „Ne apropiem de finalizarea unei investiţii de care s-a vorbit mult, dar cred că mai important este că acum putem vedea transpuse în fapte toate proiectele pe care ne-am propus să le ducem la bun sfârşit la Aeroportul Internaţional din Craiova. Timp de trei ani, prin eforturile autorităţii judeţene, s-au investit bani din bugetul Consiliului Judeţean Dolj în Aeroport.  În acest moment avem o clădire de 10.000 metri pătraţi, un turn de control ridicat pe cinci etaje, o clădire care corespunde în totalitate standardelor impuse de Uniunea Europeană în domeniul aviaţiei civile.

Iniţiativa Consiliului Judeţean de a investi în acest Aeroport va primi aprecierile doljenilor cu atât mai mult cu cât, în toţi aceşti ani, nu am fost ajutaţi de niciunul dintre guverne. A trebuit să gestionăm singuri aceste lucrări de modernizare a Aeroportului, pentru care a trebuit să facem rost de bani. Ne este foarte drag că în câteva săptămâni acest Aeroport va fi inaugurat. Sperăm că această investiţie va duce la dezvoltarea întregii regiuni. Aeroportul este principala poartă de intrare a investitorilor în regiunea noastră, aşa că fără această investiţie a Consiliului Judeţean Dolj întreaga regiune ar fi avut de suferit. Orice investitor care vrea să se aşeze într-un loc, dincolo de afacerea personală, se gândeşte şi la modul în care să ajungă cât mai rapid în zona unde doreşte să dezvolte o investiţie. Acest Aeroport va facilita legătura judeţului Dolj, a regiunii Oltenia cu alte regiuni din ţară şi din Uniunea Europeană, iar acest lucru ne va face mai bine cunoscuţi. Ne dorim ca, odată finalizate aceste lucrări la Aeroportul din Craiova, să aducem noi curse aeriene care să-i ducă pe doljeni, pe olteni către destinaţiile spre care vor să ajungă. Nu suntem departe de acest deziderat şi, probabil, vom vedea în anii următori mult mai multe avioane pe Aeroportul din Craiova. Asta înseamnă dezvoltare locală şi cred că acest lucru trebuie să stea la baza oricărui demers pe care o autoritate publică o face”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi vicepreşedintele Cristinel Iovan, la inspectarea şantierului de lucrări, deschis la Aeroportul din Craiova, au mai participat directorul aeroportului, Mircea Dumitru, proiectantul lucrării, Emilian Ştefârţă, şi reprezentanţi ai firmei de construcţie.