Calea de acces către o slujbă, deschisă tinerilor doljeni

0
753

O nouă iniţiativă menită să sprijine tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă a fost lansată, vineri, la Craiova. Proiectul „JOB-ACCES” îşi propune să medieze drumul spre angajare a 500 de tineri din Craiova şi Dolj, proaspăt absolvenţi sau şomeri, corelând profilul lor personal şi profesional cu specificul şi cerinţele de pe piaţa muncii.

Proiectul „JOB-ACCES” este implementat de Asociaţia „Aproape de TINERI”, în parteneriat cu Oficiul Teritorial al IMM-urilor din Craiova, cu o firmă de consultanţă în domeniul dezvoltării capitalului uman şi cu Cooperativa socială CTR Onlus din Italia. În cadrul acestuia, un centru de consiliere va fi înfiinţat la Craiova până la sfârşitul acestui an, pentru a asigura servicii de orientare profesională şi mediere permanentă tinerilor interesaţi să-şi găsească o slujbă.

Studiul aflat la baza proiectului arată că cei mai mulţi şomeri nu-şi găsesc un loc de muncă din cauza deficitului de informaţii privind cerinţele pieţei şi mijloacele de adaptare la specificul acesteia, dar şi din cauza lipsei de iniţiativă în ceea ce priveşte angajarea. „Ne propunem să creăm o punte de legătură între viitorii angajaţi şi angajatori, iar pilonii să fie o cunoaştere bună şi o înţelegere a dinamicii pieţei locale. De multe ori, tinerii absolvenţi nu înţeleg foarte bine cum se desfăşoară lucrurile şi credem ca este foarte important ca ei sa aibă o perspectiva asupra întregii probleme atunci când pornesc în căutarea unei slujbe”, a explicat Claudia Cochină, manager de proiect.

Aceasta a precizat faptul că activităţile din cadrul proiectului se desfăşoară în perioada februarie 2011 – ianuarie 2013 şi sunt deschise tuturor tinerilor. Dintre cei ce vor parcurge sesiunile de informare şi mediere organizate la Centrul Job-Acces, 25 de tineri vor fi implicaţi ulterior în stagii de practică la angajatori. Aflat în construcţie, site-ul www.job-acces.ro se va constitui într-o platformă de informare pentru toţi cei interesaţi.