Prefectul judeţului Dolj a inspectat şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti

0
173

Astăzi, prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, a fost prezent pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, în lungime de 17,7 km, pentru a inspecta modul în care se derulează lucrările, ţinând cont că se vorbeşte şi de o întârziere a acestora. Reprezentantul firmei care execută obiectivul spune că întârzierea are şi motive obiective, dar spune că finalizarea va fi gata la data stabilită – sfârşitul lunii decembrie 2022.

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, a fost astăzi prezent pe şantierul tronsonului 1 al DEx Craiova – Piteşti pentru a inspecta modul în care se desfăşoară lucrările, cu atât mai mult cu cât s-a vorbit de o întârziere a acestora. De lucrat, se lucrează dar tot par întârzieri, cu atât mai mult cu cât, pe tronsonul 2, din judeţul Olt, s-a început deja asfaltarea.

Coordonatorul şantierului, Davide Pes, din partea firmei care execută obiectivul, a precizat: “Facem eforturi deosebite pentru a lucra. Avem utilaje, avem front de lucru, dar principala problemă o avem cu eliberarea autorizaţiilor de construire, fiind două zone care nu sunt eliberate de sarcini – un sit arheologic şi un alt teren aflat, am înţeles în litigiu. Sperăm ca toate aceste probleme să se rezolve cât mai repede. De asemenea, avem nevoie de forţă de muncă specializată. Totuşi, avansăm faţă de graficul lucrărilor, cu cca.1% săptămânal, iar în prezent am realizat 38% din obiectiv. Cred că , dacă nu intervine ceva neprevăzut, la finele lunii decembrie 2022, vom finaliza lucrările”. Prefctul Nicuşor Roşca a declarat: “Am fost astăzi pe acest şantier şi am văzut că se lucrează. Am înţeles că sunt două terenuri pe care antreprenorul nu poate intra, până când acestea nu vor fi libere de sarcini, dar în această toamnă se pare că lucrurile vor fi rezolvate. Ne preocupă acest proiect , este o investiţie importantă şi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru finalizarea acesteia, cu atât mai mult cu cât şi reprezentanţii firmei constructoare promit că vor finaliza lucrările la termen  “.