Lansarea platformei E- learning a profesorilor de religie din Arhiepiscopia Craiovei

0
1366

Arhiepiscopia Craiovei a organizat astăzi conferinţa de presă prilejuită de lansarea platformei de religie E- learning a profesorilor de religie din Arhiepiscopia Craiovei,  care cuprinde materiale didactice create de profesorii de religie doljeni şi gorjeni, pentru a veni în sprijinul predării, învăţării şi evaluarii online şi offline pentru toate ciclurile: primar, gimnazial şi liceal.

La eveniment au participat : prof.dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate la disciplina religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, prof. Neofit Stanciulescu, inspector de specialitate la disciplina religie din cadrul ISJ Gorj, prof. Carmen Oprea, iniţiator proiect şi pr. Gabriel Sorescu, consilier la Sectorul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Pr. Gabriel Sorescu, consilier la Sectorul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a precizat că acest proiect care se doreşte a fi foarte actual în aceste vremuri în care noi astăzi trecem. Mai concret, această platformă îşi propune să pună la dispoziţia profesorilor şi elevilor un instrument de lucru cât se poate de util, prin care toţi să cunoască cât mai multe din adevărul de credinţă al bisericii noastre. “Îi mulţumesc în mod special ÎPS Irineu pentru faptul că a binecuvântat acest proiect de foarte mare importanţă. Aş dori să mulţumesc profesorilor de Religie , din judeţul Dolj şi Gorj, respectiv doamnei profesor Iulia Gheorghe şi domnului profesor Neofit Stănciulescu d ela Târgu Jiu. Şi de asemenea, aş vrea să-i mulţumesc doamnei Carmen Oprea şi domnului Florin Oprea care coordinează acest proiect, fiind în continuă derulare şi sutelor de profesori care s-au implicat în derularea acestui proiect”, a precizat Pr Gabriel Sorescu.

Valorile morale şi spirituale ale tinerei generaţii

Prof.dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate la disciplina religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a prezentat în detaliu acest proiect, subliind faptul că acesta este un motiv de mândrie pentru că în felul acesta se încununează munca prestată timp de câteva luni de zile. “Ideea acestui proiect aparţine unei echipe care a constatat că activitatea în perioada de pandemie este destul de greu de realizat şi că în acest sens trebuiesc găsite instrumente moderne de lucru, care trebuiesc puse atât la dispoziţia profesorilor, cât şi a elevilor şi de ce nu şi a părinţilor. Am antrenat în felul acesta şi profesorii de religie, care reprezintă o categorie importantă în cadrul învăţământului preuniversitar, dar, totodată, s-au dezvoltat şi competenţele IT. Profesorii de religie au rolul de a forma valorile morale şi spirituale ale tinerei generaţii. Activitatea se poate derula atât online, cât şi offline”, a spus prof.dr Iulian Gheorghe.

Platformă gândită într-o manieră didactică

Partea tehnică, detaliile privind  derularea activităţilor în cadrul acestui proiect au fost prezentate de către prof. Carmen Oprea, iniţiatorul proiectului. „Ne bucurăm că astăzi putem să lansăm un instrument foarte important pentru ora de Religie, care propune un ansamblu de provocări ce necesită flexibilitate continuă şi face posibilă adaptarea modalităţilor tradiţionale de organizare a predării şi învăţării religiei la specificul învăţării la distanţă. Prin intermediul proiectului punem la dispoziţie şi susţinem continuarea învăţării religioase şi creşterea calităţii actului religios-educativ atât prin conceperea resurselor educaţionale deschise folosite atât în mediul online, cât şi offline, cât şi prin crearea care să deţină aceste materiale educaţionale deschide, platformă care a fost gândită într-o manieră didactică, ea urmpreşte să acopere întreaga programă şcolară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a şi să asigure învăţarea la  distanţă într-un mediu educaţional evolutiv, bazat pe colaborare, care să îmbine metodele şcolare tradiţionale cu cele bazate pe mijloacele IT”, a explicat prof. Carmen Oprea.