Gogoşu: Când poliţiştii… nu zăresc braconierii de lângă ei

0
300

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1.30, o grupă de trei paznici de vânătoare condusă de Dan Victor, încadrat la AJVPS Dolj, într-un control de rutină, a surprins în pădurea Padea, aparţinând comunei Gogoşu, pe fostul paznic de vânătoare, dat afară, Florin Nicolăescu, însoţit de doi membri ai familiei Dondoe (tată şi fiu), din localitate, la braconaj. Veniseră cu un autoturism Opel Asta înmatriculat în Bulgaria, dotaţi cu un proiector manual şi, evident, cu un arsenal de bâte, pentru orice eventualitate.

Cum cei surprinşi au refuzat să deschidă portbagajul maşinii, pentru obişnuita verificare, unde aveau şi armele de vânătoare şi eventuala captură, s-a iscat o discuţie tensionată, cu ameninţări şi tot tacâmul, gata să degenereze în bătaie, deşi paznicul Dan Victor măsoară nu mai puţin de doi metri. Surpriza cea mare a constituit-o prezenţa în apropiere a unei maşini a Poliţiei, unul dintre poliţişti justificând prezenţa în pădure prin participarea la „un grătar”.

În cursul zilei de ieri, agentul principal de poliţie din Gogoşu, Cosmin Mihai Baraliu, a negat orice legătură cu braconierii, dar n-a putut nici confirma, nici infirma, prezenţa la evenimentul descris. Şi e regretabil. Fără a mai proceda la alte conexiuni, şi ne referim la grade de rudenie, când poliţiştii nu zăresc braconierii de lângă ei şi le mai ţin şi de şase, e normal ca braconajul să prolifereze, până la dimensiunile actuale. Şi e o adevărată decimare a speciilor de vânat în toate arealele Doljului.