Chiulangiii, scoşi de poliţişti din baruri

1
42

Abia a început şcoala şi poliţiştii craioveni împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar au făcut o razie prin barurile din vecinătatea unităţilor de învăţământ, în căutarea chiulangiilor. Culmea este că au şi găsit „fugari” de la ore, 15 elevi care absentau nemotivat fiind atenţionaţi de oamenii legii.

Poliţişti ai Serviciul de Ordine Publică împreună cu lucrătorii Secţiilor de Poliţie 1-6 Craiova au organizat, în cursul zilei de joi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, precum şi pe linia combaterii activităţii grupurilor de tip “colţul străzii sau scara blocului”. „La această activitate au participat 81de oameni ai legii, dintre care 61 de poliţişti şi 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care au avut în vedere 18 locuri şi medii pretabile comiterii de fapte de natură sau infracţională, au controlat 49 de unităţi de alimentaţie publică (baruri şi terase), 16 săli de jocuri electronice, 17 săli de Internet, precum şi 51 de societăţi comerciale amplasate în imediata vecinătate a unităţilor de învăţământ din Craiova. În plus, acţiunea a vizat şi verificări în ceea ce priveşte asigurarea pazei unităţilor şcolare, pentru abaterile de natură contravenţională constatate fiind aplicate 18 amenzi, în valoare totală de 1.650 de lei”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Oamenii legii au luat la rând toate barurile de pe lângă şcoli, iar într-un astfel de local din apropierea Liceului „Henri Coandă” din municipiu au găsit „la cafea” cinci elevi care ar fi trebuit să fie la cursuri, alţi zece fiind depistaţi, în aceeaşi situaţie, într-un local de pe strada „Unirii” din Craiova. Toţi cei 15 elevi au fost avertizaţi şi îndrumaţi ca pe viitor să respecte programul şcolar al unităţilor de învăţământ pe care le frecventează, întocmindu-se, totodată, informări către unităţile de învăţământ la care aceştia sunt elevi. Poliţiştii şi jandarmii au verificat şi 21 de agenţi de pază, dar şi 12 unităţi de cazare în comun (cămine), legitimând 194 de persoane, o parte dintre acestea fiind controlate de arme albe sau de foc.

Pe parcursul aceleiaşi acţiuni, doi tineri din comuna Galicea Mare, respectiv Perişor, au fost amendaţi cu 500, respectiv 250 lei întrucât au fost prinşi în incinta Colegiului Naţional “Ştefan Velovan”, deşi nu aveau nici un drept să fie acolo. Reprezentanţii IPJ Dolj spun că astfel de verificări vor fi făcute periodic, în baza parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar, aşa încât elevii să nu mai absenteze de la cursuri.

1 COMENTARIU

Comments are closed.