Prezenţă mare la prima probă a Bacalaureatului – sesiunea de toamnă

0
354

Ieri, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiune august – sptembrie 2019, cea la Limba şi literatura română, la care s-au înscris 677  de candidaţi. Prezenţa a fost de 81,68%. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun eliminat.

Peste 1.300 de candidaţi s-au încris, la toate probele, iar 625 şi-au echivalat-o pe cea de astăzi. Bacalaureatul va continua, cu proba obligatorie a profilului (matematică, la „real”, respectiv istorie la „umanist”), care va fi susţinută pe 23 august, unde sunt înscrişi 892 de candidaţi, iar, în zilele de 27 – 28 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, fiind înregistraţi 144 de concurenţi.  În perioada 30 august – 2 septembrie, vor fi evaluate competenţele digitale,  unde sunt înscrişi 148 de candidaţi, iar pe 2 – 3 septembrie 152 de concurenţi vor da examenul la o limbă de circulaţie internaţională.

În Dolj, sunt trei centre de examen: Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, Liceul „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic Energetic, toate din Craiova. Potrivit calendarului, avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, afişarea primelor rezultate va avea loc pe 3 septembrie, în centrele de examen  şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 7 septembrie.