Bălaşa: „Am fost fericit când am auzit că mă vrea Craiova”

0
391
Deşi spune că mai are de acumulat la nivelul pregătirii şi ca formă de joc, Mihai Bălaşa a debutat deja la Universitatea Craiova, înlocuindu-l pe Kelic în meciul de la Botoşani. Stoperul spune că a trecut deja peste problemele de la FCSB şi vrea să se impună la noua sa echipă, cu care a negociat foarte puţin înainte de a semna.
În primul rând, la ce nivel eşti cu pregătirea?
– Nu sunt chiar sută la sută, dar uşor-uşor o să fiu, fiindcă am venit de la FCSB, unde am jucat puţin şi nu am ritm de joc, dar îl voi căpăta treptat.
Cum crezi că vei fi primit în Bănie de fani?
– Sper ca suporterii să mă primească bine, dar dacă voi juca acasă trebuie să-mi fac treaba cât pot de bine şi să-mi ajut echipa.
Cum vezi concurenţa cu Kelic, Acka şi Tiago?
– O concurenţă benefică echipei şi care se va antrena şi va juca mai bine va juca titular.
Ce l-ai sfătuit pe Tiago, să plece la FCSB?
– Nu ştiu ce să zic, Tiago ştie ce e mai bine pentru el, nu vreau să mă amestec în alegerea lui. Suntem colegi la Craiova, ce am vorbit despre FCSB rămâne între noi.
Cum comentezi situaţia de la fosta echipă, e aproape de grupele Europa League, dar şi în subsolul ierarhiei în Liga I.
– Nu mă gândesc la FCSB, sunt concentrat pe ce am de făcut la Craiova. Mă bucur doar că am ajuns la Craiova. Nu vreau să vorbesc despre FCSB nici dacă ajunge în Europa League nici de locul ocupat acum. Sper să meargă în grupe şi CFR şi FCSB, fiindcă e bine pentru fotbalul românesc.
Te-ai înţeles uşor cu Craiova?
– Da, negocierile au fost scurte, am fost foarte fericit să aud că Universitatea Craiova a fost interesată de mine şi a fost uşor de ales.
Despre Golofca, patronul de la Botoşani a spus că a avut nevoie de o perioadă pentru a-şi reveni după „episodul FCSB”, tu cum te simţi după ce ţi s-a întâmplat acolo?
– Depinde de fiecare, poate Golofca a avut o perioadă mai lungă de stres la FCSB, la mine perioada a fost mai scurtă. Depinde de la om la om, e trecutul, trebuie lăsat în urmă şi trebui să priveşti în faţă, la ce ai de făcut la următoarea echipă.
La FCSB exista presiunea patronului, la Craiova există presiunea fanilor…
– Sunt două feluri diferite de presiune, dar cred că la orice echipă mare există presiune. Dacă vom avea rezultate, sunt sigur că publicul va fi de partea noastră. Noi trebuie să jucăm fiecare meci la victorie, nu vreau să vorbesc de titlu sau de play-off-
Te-a influenţat tatăl tău, fost fotbalist, în cazul venirii la Craiova?
 – Mi-a dat un sfat, de părinte, dar alegerea a fost a mea sută la sută, fiindcă eu ştiu ce e mai bine pentru mine, tata nu stă zi de zi să vadă ce fac eu la antrenament.
Te gândeşti deja la echipa naţională?
– În primul rând vreau să mă integrez foarte bine la Craiova şi cred că deja am făcut-o, fiindcă băieţii m-au primit foarte bine şi le mulţumesc pe această cale. Când voi fi sută la sută şi voi avea meciuri în picioare mă voi gândi şi la echipa naţională.
Andrei Ivan a fost aproape de revenirea în Bănie, cum ar fi fost să-l ai coechipier, ţinând cont de contrele pe care le-aţi avut?
– Fără probleme, nu are nicio legătură ce a fost între mine şi Ivan cu echipa la care jucăm. Putem fi colegi fără nicio problemă.
Cum vezi meciul cu Astra?
– Ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă organizată, cu jucători valoroşi, care va veni aici să câştige. Dacă o să facem ce ne cere Mister Papură şi vom avea o atitudine bună cu siguranţă o să luăm cele 3 puncte.