Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Peste 600 de locuri de muncă vor fi create în High-Tech Industry Park Craiova”

0
94

1Cel de-al doilea parc industrial administrat de Consiliul Judeţean Dolj, High-Tech Industry Park Craiova îşi aşteaptă investitorii. În urmă cu doar câteva zile,  un producător de corpuri de iluminat a închiriat un lot de teren, urmând să deschidă în incinta parcului o unitate de producţie şi să creeze noi locuri de muncă. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj susţine că peste 600 de locuri de muncă s-ar putea înfiinţa direct şi indirect, ceea ce va înseamna pe de o parte, scăderea şomajului, iar pe de altă parte, mai mulţi bani la bugetul local.  

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, valoarea investiţiilor care vor fi realizate pe noua platformă economică dezvoltată de consiliul judeţean este estimată la aproximativ 5 milioane de euro. „Aproape 600 de locuri de muncă urmează să fie create, direct şi indirect, de către companii care au semnat deja contracte pentru închirierea unor suprafeţe de teren în High-Tech Industry Park Craiova”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. În primăvara anului trecut, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a obţinut pentru firma High-Tech Industry Park Craiova SA titlul de parc industrial, acordat printr-un ordin emis de fostul ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea. Noul parc industrial al CJ Dolj este amplasat pe 24 de hectare, la ieşirea din Craiova, pe partea stângă, pe unde era fostul poligon auto. Consiliul Judeţean Dolj mai deţine un parc industrial, în zona Fabricii de Avioane, dar acela este ocupat de mult timp la capacitate maximă.parcul industrial

Investiţie de 5 milioane de euro

 Şeful administraţiei judeţene a precizat că în urmă cu doar câteva zile, un nou investitor – un producător de corpuri de iluminat – a închiriat un lot de teren în cel de-al doilea parc industrial al Consiliului Judeţean Dolj, ceea ce duce la trei numărul companiilor care au semnat deja contracte ferme pentru suprafeţele pe care îşi vor construi fabricile. „Este un semnal pozitiv, având în vedere faptul că demersul nostru privind crearea acestei platforme de afaceri este încă în faza de început. High-Tech Industry Park a atras, încă din această etapă, firme care şi-au asumat angajamentul de a investi aici aproximativ 5 milioane de euro, contribuind în acest fel la generarea unui număr de aproape 600 de locuri de muncă”, a mai spus Ion Prioteasa.

„Am susţinut atragerea investitorilor”

 Primul parc industrial este ocupat în totalitate, motiv pentru care administraţia judeţeană a gândit deschiderea celui de-al doilea parc şi amenajarea acestuia. Ulterior, agenţii economici se vor instala în noul parc şi vor începe producţia. Bineînţeles că există şi un impact economic  asupra zonei metropolitane.  Şi anume, vorbim de atragerea agenţilor economici producători de valoarea adăugată ca beneficiar ai parcului industrial dar şi despre modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de afaceri în zona metropolitană. „Consiliul Judeţean Dolj se implică în continuare, cu toată forţa, în dezvoltarea noului parc industrial, ducând mai departe o politică pe care am urmat-o în mod consecvent de-a lungul timpului şi prin care am susţinut atragerea investitorilor pentru a crea, pe această cale, posibilităţi de angajare. Noi preconizăm că, în cadrul bunei colaborări pe care am dezvoltat-o cu Primăria Municipiului Craiova, vom reuşi să transformăm şi noua platformă economică într-un succes similar primului nostru parc industrial“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.parcul industrial 1

SC AA Tehnic SRL îşi deschide o unitate de producţie

La rândul său, administratorul High-Tech Industry Park Craiova, Marin Nicoli, a afirmat că cea de-a treia companie care se instalează în noul parc industrial este AA Tehnic SRL. Societatea a semnat,  zilele trecute, un contract de închiriere pentru o suprafaţă de peste 2.500 de metri pătraţi, în vederea realizării unei investiţii greenfield în valoare de aproape un milion de euro. „Societatea, care produce elemente de iluminat cu led, estimează că va crea peste 100 de locuri de muncă, în mod direct şi pe orizontala implicată. În prezent, o suprafaţă semnificativă din noua infrastructură economică a Consiliului Judeţean Dolj este ocupată de către investitori, dar şi de către societatea noastră, High-Tech Industry Park Craiova SA, care şi-a rezervat 5.000 de metri pătraţi pentru desfăşurarea propriei activităţi administrative, dar şi pentru crearea unui accelerator de afaceri…“, a mai spus Marin Nicoli.