Ponta: Pentru următoarea sesiune, Legea achiziţiilor publice şi Legea salarizării sunt foarte importante

0
128

Premierul Victor Ponta a afirmat, ieri, că, pentru următoarea sesiune parlamentară, Legea achiziţiilor publice şi Legea salarizării sunt “foarte importante, sunt reforme esenţiale”. “În următoarele patru luni, mai avem câteva legi de făcut, şi anume Legea achiziţiilor publice. Nu o să avem investiţii publice în România până nu schimbăm legea. (…) Legea achiziţiilor publice este gata, la 1 septembrie, pe directivă europeană, pleacă în Parlament. Legea salarizării în sectorul bugetar, care nu înseamnă că, de la 1 ianuarie, toată lumea va primi salarii uriaşe, ci înseamnă că, în următorii 4 ani, facem o regulă şi o aşezare în acest sector. (…) Acestea două, pentru următoarea sesiune, eu zic că sunt foarte importante, sunt reforme esenţiale”, a spus premierul Ponta.

Potrivit acestuia, cele două noi legi vin ca o completare a modificărilor legislative făcute de guvernul pe care îl conduce în primele opt luni ale anului în curs, printre care Codul Silvic, Codul Fiscal, reducerea TVA la 9% la alimente şi la serviciile de alimentaţie publică, introducerea cardului de sănătate.

Premierul Victor Ponta a amintit şi faptul că România are toate programele operaţionale 2014-2020 în vigoare. “(…) Eu cred că în 2017, 2018, 2019, putem să avem absorbiţi toţi banii pe care Uniunea Europeană îi alocă României pentru 2014-2020”, a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a făcut aceste declaraţii, ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută după o întâlnire, în staţiunea Mamaia, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din turism, ai autorităţilor centrale, locale şi ai mediului politic.