FMI: Christine Lagarde, trimisă în judecată de Justiţia franceză!

0
113

lagardeDirectorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, va apărea în faţa unei instanţe judecătoreşti într-un dosar de arbitraj ce datează din perioada în care aceasta ocupa funcţia de ministru francez al Economiei, a anunţat, astăzi, Curtea de Casaţie, transmit DPA şi Reuters.

Christine Lagarde va trebui să apară în faţa Curţii de Justiţie a Republicii Franceze (CJR), singura instanţă abilitată să ancheteze foşti membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor.

Patrick Maisonneuve, avocatul lui Christine Lagarde, şi-a exprimat regretul în privinţa deciziei şi a afirmat că este convins că instanţa va arăta nevinovăţia clientei sale.

În luna decembrie a anului trecut, magistraţii de la CJR au decis să o trimită în judecată pe Christine Lagarde într-un proces pentru “neglijenţă”, însă fostul ministru al Economiei a făcut recurs la Curtea de Casaţie.

Perspectiva unui proces este una jenantă pentru Christine Lagarde, care tocmai şi-a început al doilea mandat în fruntea Fondului Monetar Internaţional. Dacă va avea loc un proces, Lagarde riscă un an de închisoare şi o amendă de 15.000 de euro.

Fostului ministru al Economiei i se reproşează că a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă în justiţie, pentru un litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie şi Credit Lyonnais.