Doljeanul care a lovit cu sabia în cap un jandarm, menţinut după gratii şi trimis în judecată

0
336

puscarieBărbatul de 38 de ani, din comuna Leu, ajuns după gratii pe 28 iunie a.c. după ce a lovit cu sabia în cap un jandarm de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, care făcea parte din echipajul venit să-l potolească, a fost trimis în judecată, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru comiterea infracţiunii de ultraj combinat cu tentativă de omor. Dosarul s-a înregistrat pe 14 iulie la Tribunalul Dolj, judecătorii i-au prelungit arestarea preventivă, iar marţi, 19 iulie a.c. hotărârea a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 28 iunie a.c., Dan Vladu, de 38 de ani, din comuna doljeană Leu, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj combinat cu tentativă de omor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în sarcina sa faptul că, luni, 27 iunie a.c., în jurul orei 00.30-01.00, a avut un conflict cu soţia sa, pe care a ameninţat-o cu moartea, aceasta solicitând prin 112 sprijinul organelor de poliţie şi al jandarmilor. Echipajul mixt de poliţişti şi jandarmi a ajuns la domiciliul lui Vladu, din comuna Leu, nr.56, şi l-au găsit pe acesta în curte, fluturând o sabie, cu care ameninţa că va ucide persoanele care se vor apropia de el. Încercând să-l imobilizeze, plutonierul major Minel Pădureanu, de 38 de ani, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, a primit o lovitură cu sabia la nivelul capului de la Vladu, alegându-se cu o plagă tăiată pentru vindecarea căreia a necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările, iar pe 14 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Dan Vladu a fost trimis în judecată pentru ultraj combinat cu tentativă de omor. Odată cu înregistrarea cauzei, magistraţii i-au menţinut inculpatului arestarea preventivă, însă acesta a contestat hotărârea. Numai că n-a avut succes, întrucât marţi, 19 iulie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia: „Respinge contestaţia cu obligarea la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Onorariul avocatului din oficiu se suportă din fondurile avansate de M.J. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu”, se arată în hotărârea instanţei. Dosarul este acum analizat în procedura camerei preliminare la Tribunalul Dolj.