Cu actriţa Luiza Stănescu, despre culisele scenei şi ale vieţii

0
652

culiseProiectul „În culisele scenei, în culisele vieţii” – iniţiat în noiembrie 2015 de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” – continuă pe parcursul acestei luni cu o nouă întâlnire. În faţa publicului vine, de această dată, cu poveşti despre lucruri mai puţin cunoscute din viaţa şi activitatea sa, despre proiectele de teatru social în care este implicată, dar şi pentru a dialoga cu publicul, Luiza Stănescu – în prezent actriţă la Ostgotateatern, Norrkoping, Suedia. Întâlnirea va avea loc luni, 25 iulie, ora 19.00, în Salonul Medieval al instituţiei, intrarea fiind liberă. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu.

Potrivit organizatorilor, «proiectul „În culisele scenei, în culisele vieţii” aduce în faţa publicului, în fiecare lună, un om de scenă: actor, interpret muzical sau un alt angajat al unei instituţii de spectacole, ce contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician la managerul instituţiei. Invitatul acestor întâlniri vorbeşte, după caz, despre beneficiile şi neajunsurile vieţii de artist, împărtăşeşte publicului întâmplări din experienţa personală, dar şi poveşti nevăzute şi neştiute din culise».

 De la debutul proiectului, aici şi-au spus povestea actorii Tamara Popescu, Constantin Cicort şi Angel Rababoc (Teatrul Naţional „Marin Sorescu”), soprana Renata Vari (Opera Română Craiova), teatrologul Adriana Teodorescu – managerul Teatrului „Colibri”, Vlad Drăgulescu – managerul Filarmonicii „Oltenia”, Alexandru Boureanu – directorul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, Antoniu Zamfir – managerul Operei Române Craiova.

Luiza Stănescu (n. 18 iunie 1988, Craiova) a absolvit cursurile Departamentului de Arte Teatrale din cadrul Facultăţii de Litere din Craiova (2011) şi a urmat un master în actorie la Academia Teatrală din Malmo, Suedia (2011-2013). A colaborat, în ultimii ani, cu mai multe teatre din Malmo şi, tot în Suedia, a interpretat roluri de film sau teatru radiofonic. S-a implicat, de asemenea, în proiecte care pun în legătură teatrul cu problemele sociale, cum ar fi „My story Romania”, realizat în colaborare cu World Vision România, sau cele care utilizează teatrul ca mijloc de terapie pentru copiii din ţările subdezvoltate.