Licenţiaţii de la Artele Spectacolului de Teatru joacă „Regele Lear” în Germania

0
143

departament teatru - sediu„Regele Lear”, de W. Shakespeare, în regia prof. univ. dr. Alexandru Boureanu, scenografia de Minela Popa şi costume de Mihaela Guran – producţia de licenţă a studenţilor Departamentului de Arte al Universităţii din Craiova – participă, în perioada 21-24 iulie, la prima ediţie a Festivalului Internaţional FURORE. Acesta a fost ales în urma analizării a 50 de spectacole aplicante, fiind printre cele opt, principale, selecţionate.

«Festivalul Internaţional FURORE, organizat de Academia de Performing Arts din Baden-Wurttemberg (ADK), propune un spaţiu de întâlnire pentru tineri din întreaga lume. Artişti internaţionali din diferite domenii de artă au aici şansa de a participa la ateliere de creaţie, precum şi de a discuta noi forme şi metode de abordare artistică şi creativă», se menţionează într-un comunicat de presă al Departamentului de Arte. Spectacolele selectate se vor juca la Academia de Performing Arts din Baden-Wurttemberg, Academia de Film Baden-Wurttemberg, precum şi la Teatrul de Stat din Stuttgart.

Înainte de a fi prezentat în Germania, „Regele Lear” se va mai juca o dată la Craiova: marţi, 26 iulie, la ora 20.30, în Aula Buia a Facultăţii de Agronomie. Din distribuţie fac parte Andrei Ștefănescu (Lear), Marina Cozeca (Ducele de Cornwall / Regan), Erika Ghiţă (Ducele de Albany / Goneril), Andrei Nedelea (Ducele de Kent), Robert Iovan (Contele de Gloucester), Vlad Ediţoiu (Edgar), Cătălin Miculeasa (Edmund), Flavia Cătălina Dobre (Bufonul) şi Denisa Maria Cocoroveanu (Oswald / Cordelia).