200 de stagiari participă la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului

0
354

dezbatereProgramul Oficial de Internship al Guvernului României – ediţia a patra se lansează luni, 25 iulie, pentru 200 de tineri studenţi şi absolvenţi români, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Biblioteca Naţională a României, potrivit unei note de informare prezentate astăzi Executivului.

Alături de cei 200 de stagiari, la ceremonie vor participa premierul Dacian Cioloş, membri ai Guvernului, conducători şi coordonatori ai Programului din cele 43 de instituţii-gazdă. 20 de ministere şi agenţii aflate în subordonarea acestora s-au alăturat ediţiei din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului.

Cei 200 de stagiari din promoţia 2016 a Programului provin din 20 de universităţi româneşti, precum şi din alte 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord. Ei au fost admişi după un proces riguros de selecţie din cei peste 7400 de tineri studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din România şi din străinătate, care şi-au manifestat interesul de a participa în 2016 la Programul de Internship. Înscrierile s-au desfăşurat în perioada 19 februarie – 15 mai a.c., iar cele două etape de selecţie au fost finalizate până la data de 8 iulie.dezbatere 1

Participanţii vor beneficia de o bursă lunară în cuantum de 1.000 lei/lună

„Scopul Programului este de a familiariza tinerii cu administraţia publică, de a le oferi acestora competenţe şi abilităţi specifice, implicându-i în procesele de îmbunătăţire a actului administrativ. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul instituţiilor-gazdă, stagiarii vor avea oportunitatea să participe la discuţii, mese rotunde şi conferinţe în prezenţa unor înalţi oficiali români, precum şi la training-uri, workshop-uri tematice şi competiţii”, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Luând în considerare recomandările formulate în rapoartele de internship de către absolvenţii ediţiilor anterioare, pe parcursul celor două luni ale Programului de Internship, participanţii vor beneficia de o bursă lunară în cuantum de 1.000 lei/lună. De asemenea, prin Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, echipa de organizare va intermedia cazarea stagiarilor interesaţi de această facilitate.

Programul se va încheia pe 22 septembrie 2016, iar absolvenţii se vor alătura unei reţele alumni de lideri emergenţi şi vor putea continua interacţiunea profesională şi personală, inclusiv după finalizarea stagiului.

Programul Oficial de Internship al Guvernului a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activităţile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari 159 de stagiari. În 2015, alţi 300 de studenţi şi tineri absolvenţi au avut oportunitatea să facă parte din administraţia centrală, în cele 73 de instituţii implicate.