„Sânziene“ pe simeze, la Galeriile „Cromatic“

0
535

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide joi, 24 iunie 2021, ora 13:00, la Galeriile „Cromatic“, expoziția de pictură „Sânziene“, realizată de artistul plastic Florin Măceșanu, cel care vernisa aici, în 1972, prima sa expoziție personală. Vine alături de Florin Măceșanu, la vernisaj, și artistul plastic Emilian Popescu.

Florin Măceșanu a fost redactor artistic timp de zece ani la Revista „Constelații diamantine“, a Ligii Scriitorilor din România. Este autorul cărților „Alfabetul hazliu“, „Clipe“ și „Șoapte“. A mai publicat articole, poezie și grafică  în revistele „Luceafărul“, „Tribuna României“, „Ramuri“, „Dor de dor“ și a realizat ilustrația mai multor cărți.

Este absolvent  al Școlii Populare de Arte și Meserii „Cornetti“, Secția Grafică, la clasa profesorului Gabriel Bratu. În perioada 1971 – 2021  a participat la expoziții de grup și tabere de creație la Craiova, București, Brașov, Ploiești, Alba Iulia, Abrud, Vălișoara. După prima sa expoziție personală, de la Galeriile „Cromatic“, din 1972, au urmat alte 11 astfel de expoziții, deschise în Craiova, la Năvodari, la Bechet, Ostroveni, Calafat.

Expoziţia „Sânziene“ va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până joi, 15 iulie 2021.