Cetățeanul turc prins încercând să mituiască doi polițiști craioveni cu 350 lei, condamnat definitiv

0
296

Irey Erdogan, cetăţenul turc prins în luna ianuarie a.c. încercând să mituiască doi poliţişti craioveni de la Rutieră cu 350 lei, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Bărbatul, cu rezidenţa în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, a fost depistat în trafic de poliţiştii craioveni conducând băut şi cu viteză, pe 7 ianuarie a.c., şi a crezut că scapă cu şpagă de sancțiuni. Curtea de Apel Craiova a menținut, marți, 19 iunie a.c., pedepasa primită de bărbat pe fond, la Tribunalul Dolj, la începutul lunii mai.

Reamintim că, pe 19 martie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj hotărau că poate începe procesul cetăţeanului turc Irey Erdogan, prins în luna ianuarie încercând să mituiască doi poliţişti craioveni ca să scape de sancțiuni. Irey Erdogan, de 41 ani, cetăţean turc cu rezidenţă pe termen lung în România, în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, a fost prins în flagrant, pe 7 ianuarie a.c., de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce oferea suma de 350 lei unui echipaj alcătuit din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere auto. Acesta fusese depistat conducând un autoturism cu viteza de 86 km/oră, iar ca urmare a testării cu etilotestul s-a stabilit că băuse, având o concentraţie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 7 ianuarie, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, apo a fost plasat în arest la domiciliu începând cu data de 8 ianuarie şi până la data de 17 aprilie a.c., când a ajuns sub control judiciar.

A fost trimis în judecată în luna ianuarie pentru dare de mită, a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, a cerut să fie judecat în procedura simplificată, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă, şi a fost condamnat, pe 3 mai a.c., la 2 ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăria Caransebeş, judeţ Caraş-Severin. Magistraţii Tribunalului Dolj au revocat măsura controlului judiciar faţă de inculpat, au dispus confiscarea banilor de şpagă şi au decis ca inculpatul să achite 1.200 lei cheltuieli judiciare. Bărbatul a declarat apel, soluționat marți, 19 iunie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanța a menținut pedeapsa primită de bărbat, scăpându-l doar de confiscarea banilor de șpagă: „Admite apelul, desfiinţează în parte sentinţa apelată, cu privire la măsura de siguranţă a confiscării speciale şi cu privire la omisiunea instanţei de a se pronunţa asupra onorariului avocatului desemnat din oficiu în faza urmăririi penale (…). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.06.2018”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.