Spărgători de maşini după gratii

0
243

puscarieConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova în mai multe cazuri privind sustragerea unor bunuri din autoturisme, în cursul zilei de marţi s-a stabilit că autorii sunt Marin Disagă, de 58 de ani, şi Marin Costache, de 66 de ani, ambii din municipiul Craiova.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că aceştia, pe 20 mai a.c., prin spargerea geamului portierei stânga spate, au sustras din autoturismul unei tinere de 34 de ani acte de identitate, carduri  bancare, suma de 5.000 lei şi 350 euro, cauzând un prejudiciu de 8.000 lei. De asemenea, în sarcina celor doi s-a reţinut şi faptul că, pe 3 iunie a.c., prin acelaşi mod de operare, au sustras, din autoturismul unui bărbat din Băileşti, documente şi bani, cauzând un prejudiciu de 1000 lei.

Faţă de suspectul în vârstă de 66 de ani s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la furt calificat, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj. Asta întrucât bărbatul de 58 de ani a fost arestat preventiv încă de săptămâna trecută pentru furt calificat. Marţi seară, a fost prezentat Judecătoriei Craiova şi Marin Costache, cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care i-a emis mandat pentru 30 de zile.