„Întăririle” au fost „moi”, juniorii au făcut diferenţa

1
358

Cu excepţia lui Herghelegiu, jucătorii de la prima echipă a Universităţii nu prea au ajutat „satelitul” în prima manşă a barajului de promovare, câştigat clar în faţa unui adversar extrem de modest

Universitatea II Craiova – Pandurii Cerneţi 4-0

Au marcat: Herghelegiu 34, Iuga, 40, Jurj 73, Căpăţână 83.

Craiova: Straton – Marcu, Ciocoteală, Avrămia, Gârbiţă (64 Jurj) – Sin, Iuga (88 Al. Dinu),

Ad. Cârstea (80 M. Căpăţână), Bancu – Herghelegiu, Ivan (59 Manea). Antrenor: Daniel

Mogoşanu.

Pandurii Cerneţi: D. Drăgan – Ciolacu (36 Buşoiu), Truşcă (75 Făget), Bejinariu, I. Lăpădat

– Pele Gheorghe – D. Petcu, Cârcioran (86 Buseu), Zamfir, Mătăsăreanu – Fişic (60 M. Ungureanu). Antrenor: Mădălin Lazăr.

Au arbitrat: Iulian Călin – Romică Bârdeş, Gheorghiţă Bălan.

Echipa a doua a Ştiinţei este aproape promovată în Liga a III-a, după 4-0 cu Pandurii Cerneţi, campioana Mehedinţiului. Dacă pe finalul de sezon în Liga I lumea se cam plictisise de jocul primei echipe şi au de craioveni, curioşi să vadă cum arată viitorul Universităţii. Atmosfera s-a animat şi cu galeria din Cerneţi, în Bănie ajungând 3 autocare cu peste 100 de suporteri ai „pandurilor” de Mehedinţi, care au colorat atmosfera şi la propriu şi la figurat, ceva în genul fanilor jamaicani. Primul „11” a fost presărat cu jucători de la prima echipă, numai că puţini dintre ei au şi avut chef să ajute echipa satelit să promoveze. Neavând ce apăra, Straton a fost mai mult preocupat mai mult să-şi anime coechipierii veniţi de la prima echipă, care nu prea aveau poftă de fotbal. Singurul şut pe poartă al mehedinţenilor a venit în minutul 75 şi nu i-a pus probleme portarului Craiovei. 80 % din timp s-a jucat în jumătatea oaspeţilor, cam acelaşi fiind şi procentajul posesiei în favoarea alb-albaştrilor. Şi totuşi, jocul „satelitului” nu a fost nici pe departe încântător. Oaspeţii nu aveau ce pretinde, ei aliniind în echipă destui jucători care gravi tau în jurul a 40 de ani şi 100 de kile. Şi totuşi, chiar în aceste condiţii, decarul „pandurilor” s-a distrat în câteva rânduri cu fundaşii lalerali Gârbiţă şi Marcu, spre excitarea galeriei mehedinţene şi amuzamentul microbiştilor craioveni. În ultimul sfert de oră a fost trimis pe teren şi Ion Făget, favoritul tribunelor, care l-au alintat „tataie” pe fundaşul care se apropie de vârsta a treia. Upă ce o jumătate de oră ”profesioniştii” s-au chinuit să desfacă apărarea amatorilor, Herghelegiu a prins un şut cu stângul de la 16 metri în colţul lung (1-0). Peste câteva minute, Iuga a propus un scor mai decent, după ce a driblat chiar în mijlocul careului advers şi a plasat mingea eficient. În partea secundă, nou-intraţii Jurj şi Căpăţână au marcat cu şuturi din careu, din poziţii ideale, speculând pasele lui Herghelegiu, respectiv Jurj.

Bancu, Ivan şi Cârstea, fără realizări

Pe dreapta, Marcu, un jucător care nu mai este de mult junior, are clarviziunea unui puşti de 10 ani, semn că în acea bandă trebuie să aşteptăm altă variantă. În centru, Ciocoteală a avut ezitări, dar scuzabile pentru vârsta fragedă. În schimb, Avrămia, care a primit şi banderola, a fost ridiculizat uneori de vârstnicii adversari şi a distrat tribunele când n-a izbutit să nimerească mingea la un corner, în careul advers. Gârbiţă a fost şi el supus unei faze umilitoare, în finalul primei părţi, când a fost driblat de 5 ori în aceeaşi fază de un adversar care avea de 3 ori vârsta şi greutatea lui. Probabil cea mai mare dezamăgire a reprezentat-o Bancu. Cam plinuţ, mijlocaşul a arătat că este departe de o formă prin care să poate pretinde din nou un loc de titular la Universitatea, el nereuşind să facă diferenţa nici măcar la nivelul ligii judeţene. Cârstea l-a concurat pe „Bancone” la capitolul erori, mijlocaşul fiind ezitant la construcţie şi pătrundere, penibil la finalizare, iar pasele sale au fost „la alibi”. Sin a început bine, dar treptat a ajuns cel mai apostrofat jucător de pe teren. A terminat partida ca fundaş stânga. Ivan a avut un meci groaznic, pe care l-a început cu „figuri”, l-a continuat cu ratări şi l-a terminat în ambulanţă, după ce a nimerit capul unui adversar în loc de minge. Când s-a implicat în joc, Herghelegiu a ajutat echipa. A deschis scorul, a mai oferit un assist, a mai şi ratat 4-5 ocazii imense. O impresie bună a lăsat Iuga, care a alergat foarte mult, a recuperat, a iuţit jocul şi a marcat în prima repriză, după ce a driblat 3 adversari în mijlocul careului advers. De asemenea, trei dintre juniorii veniţi de pe bancă, Jurj, Căpăţână şi Dinu, au avut prestaţii remarcabile. Primii doi au şi marcat. Jurj este un atacant care impresionează prin masivitate la cei 17 ani pe care-i are, Căpăţână este un jucător de bandă rapid, care se implică permanent în joc, iar Dinu, care atrăsese atenţia şi în finala cu Bistreţul, merita mai multe minute decât cele care i-au fost acordate. Peste o săptămână, la retur, Craiova nu va mai avea pe teren jucătorii de la prima echipă, deşi după meciul de pe ”Extensiv” Sorin Cârţu se întreabă dacă nu cumva juniorii ar trebui să completeze lotul pentru stagiul din Austria.

1 COMENTARIU

  1. Un articol de tot râsul. Ce faci tu aici domnule “jurnalist” se numește “hai să mănânc c***t cu lingura ca să mai iau un ban de cine-stie unde” Se vede ca nu ai fost 1 secundă atent la meci și nu mă apuc să îți explic pentru ca oricum nu ai înțelege. Ai avut comandă să îi faci de râs și ai executat. Bravo! Meriți un os.

Comments are closed.