“U” Craiova nu se justifică în faţa FRF: “Nu le cerem scuze decât fanilor!”

0
183

Muştruluită public de FRF, pentru imaginile apărute în mass-media cu scandările triviale de la petrecerea de final de sezon, Universitatea Craiova a publicat un comunicat în replică. Clubul din Bănie îşi asumă neglijenţa, dar îşi cere scuze numai faţă de suporteri, în acelaşi timp arătând cu degetul FRF pentru că nu a luat atitudine public în alte cazuri, considerate mai grave.

Iată comunicatul “U” Craiova:

“Există o tradiție în familia Universității Craiova, de două ori pe an, înaintea Crăciunului și la sfârșitul campionatului, să ne adunăm cu toții în ceea ce se dorește a fi momentul nostru în care suntem împreună. Nu doar jucătorii și stafful tehnic, ci și tot ceea ce înseamnă colegii din spatele echipei, precum cei din departamentele marketing, comunicare, social – media, security, transport, ticketing, hospitality, juridic, economic, antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori, dar și legendele clubului.

Este totodată momentul în care partenerii noștri sunt alături de noi, nu doar prin intermediul programelor pe care le dezvoltăm împreună. Este modul nostru de a ne lua la revedere de la sezonul trecut, cu bune și rele, dar mai ales modul nostru de a ne asigura că anul următor vom fi împreună și că ne vom sprijini din nou unii pe alții, indiferent de cum va fi: „la bine și la greu”.

Cu excepția suporterilor noștri, considerăm că nu trebuie să ne justificăm și nu trebuie să cerem scuze nimănui. Pentru că duminică a fost o petrecere privată. Imaginile care au apărut în spațiul public fac parte dintr-un moment ce aparține exclusiv familiei noastre.

Da, suporterilor noștri le cerem scuze pentru că imaginea Universității Craiova a fost pătată, iar noi suntem cei care trebuie să avem grijă de ea.

Recunoaștem că ne-a surprins comunicatul FRF, având în vedere că imaginile erau de la o petrecere privată. Ne-a surprins pentru că nu am văzut ca Federația să ia atitudine în situații mult mai grave și care s-au petrecut în spațiul public și ne referim aici la un jucător al echipei Naționale care, la un meci de fotbal, a scuipat un suporter pe Arena Națională. Ne referim la un eveniment de acum 3 săptămâni, când, în spațiul public, doi jucători ai Naționalei Under-21 au arătat semne obscene suporterilor Științei. Nu mai vorbim de una dintre campioanele din ultimii ani, ai cărei jucători au avut un moment similar după meciul în care au câștigat titlul. Nu am văzut nicio reacție cu privire la imaginile apărute după victoria României Under-21 cu Țara Galilor, când tricolorii s-au filmat în autocarul echipei petrecând cu manele.

Înainte de a arunca cu piatra, vă rugăm, pe fiecare dintre dumneavoastră, să vă întrebați doar atât: ce s-ar întâmpla dacă ar apărea imagini de la ultima petrecere pe care ați avut-o în familie sau cu prietenii cei mai buni?”