Papa Francisc în România : Logo-ul și motto-ul vizitei invită la unire

0
161

Logo-ul vizitei pe care Suveranului Pontif o va efectua în România, care cuprinde motto-ul „Să mergem împreună!”, invită la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului. Culorile utilizate în logo fac trimitere la cele ale drapelului naţional, respectiv albastru, galben şi roşu.

“Poporul lui Dumnezeu din România îşi duce existenţa sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea “grădina Maicii Domnului”, expresie dragă tuturor credincioşilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, aşa cum indică mottoul ‘Să mergem împreună!’”, se arată în postarea de pe  site-ul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Potrivit materialului menţionat, Suveranul Pontif însuşi a îndemnat adesea la unirea diferitelor forţe, la renunţarea la egoism şi la acordarea priorităţii binelui comun: “Urmaşul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credinţă. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primeşte o importantă dimensiune ecumenică”.